Det kan være svært at ramme sin forskudsopgørelse eller sin årsopgørelse hundrede procent korrekt, og derfor vil man af og til enten snyde SKAT eller sig selv. Der er dog nogle, der bevidst snyder SKAT, og så krydser de fingre for, at SKAT ikke selv formår at finde oplysningerne.
Det kan enten være et fradrag, hvor man taster lidt for meget ind, eller det kan være indtægt man har tjent sort, som man ikke har opgivet til SKAT. Sort indtægt er lige præcis det, som SKAT er ude efter i øjeblikket og ved hjælp af informationer fra de hollandske skattemyndigheder, har SKAT fået oplysninger om danskere, der har tjent penge, som de måske ikke har opgivet i deres skatteopgørelse.
Der er helt præcist tale om, at SKAT har fået informationer på 4.500 danskere, der har haft en indkomst via en platformsbaseret kørselstjeneste. Sådanne en tjeneste kunne blandt andet være Uber, men SKAT nævner ikke hvilke specifikke tjenester, der er tale om. Indtægterne er kommet i årene 2016 og 2017, og der har været omsat for i alt 300 millioner kroner. Det er mange penge, især hvis SKAT ikke har fået del i dem.
Nu vil SKAT til at undersøge, om de tal de har fået fra de hollandske skattemyndigheder, stemmer overens med de tal, som de 4.500 danskere har opgivet.
”Vi har fået oplysninger om navne på chaufførerne, der har tjent penge på at køre via kørselstjenesten, og nummerplader på de biler, der har været anvendt til kørslen. De oplysninger er vi ved at gennemgå, så vi kan finde frem til de enkelte personer og se, om indtægterne stemmer med det de har oplyst på årsopgørelsen. Stemmer det ikke, vil vi tage kontakt til de pågældende personer, så vi får det skattemæssige grundlag på plads,” lyder det fra Camilla Hesselby, der er underdirektør i Skattestyrelsen.
Sidste gang havde de færreste indberettet
I pressemeddelelsen fra SKAT fortæller de, at det er anden gang, at de har fået informationer fra de hollandske skattemyndigheder. Senest var det oplysningerne fra 2015, og her var det ganske få danskere, der havde indberettet deres indtægt i deres årsopgørelse.
Det gav altså en pæn skatteregning til de involverede, og det samme kan blive tilfældet for de danskere, der har ikke opgivet det korrekte beløb. Camilla Hesselby fortæller, at de i første omgang vil tage en dialog med de involverede, og derefter vil de vurdere, og der skal rejses en ansvarssag.
En ansvarssag bliver rejst, hvis SKAT vurderer, at der er begået urent trav. Eksempelvis, hvis man bevidst har forsøgt at snyde, så man ikke skulle betale penge af sine indtægter.
SKAT vil ikke oplyse hvilke platformsbaserede kørselstjenester, som oplysningerne vedrører.