Folk raser over lyserød kunst i Aarhus: ‘Hvorfor ødelægge naturen for et kunstværk?'

Emil Ryttergaard

395 uger siden

|

29/05/2017
Indland
Foto: privat
Foto: privat
I Aarhus har et kunstværk fået sindene i kog, efter kunstmuseet Aros har overmalet et naturområde i rød akrylmaling. Nu skal byens politikere diskutere kunstværket.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Mindeparken i Aarhus er ikke længere helt grøn i disse dage.

For selvom at træer og buske springer ud i grønne gevandter, så er dele af Mindeparken rød. Malet rød med akrylmaling. 

Det er kunstmuseet Aros, der i disse dage er ved at opføre et kunstværk, der skal vise menneskets påvirkning af naturen ved bevidst at ødelægge naturen, og det falder den lokale borger, Tine H. Jørgensen, for brystet, skriver Politiken.

- Hvorfor ødelægge natur og slå træer, græs, blomster, insekter, måske fugle ihjel for et kunstværk?, siger Tine H. Jørgensen til avisen. 

Hun har personligt delt billederne af kunstværket på Facebook, og hun forstår ikke, at borgere ikke har haft mulighed for at komme til orde i sagen, selvom kunstmuseet har indhentet de fornødne tilladelser. 

Det er området omkring Mindeparken i Aarhus, der danner ramme for kunstværket. Foto: privat

Kunstere iført beskyttelsesdragter og gasmasker har overmalet naturen med akrylmaling. Foto: privat

Det har fået flere brugere på Facebook til at reagere, og nu vil skal lokale politikere diskutere 'kunstværket'. Foto: privat

- Ingen af os i området er blevet spurgt, om vi vil have ødelagt vores smukke baghave. Det kan nemt opfattes som et overgreb, siger Tine H. Jørgensen til Politiken. 

Samme overraskende reaktion finder man også på Aarhus Rådhus, hvor formand for Teknik- og Miljøudvalget Ango Winther (S) nu vil tage sagen op. 

- Vi bruger masser af energi og kroner på at værne om naturen. Det her hænger ikke sammen i min verden. Vi er i gang på alle fronter og for eksempel med en stor drikkevandsindsats, hvor landmændene ikke må bruge pesticider fremover. Så hænger det ikke sammen, at en kunstner må bruge gift, og nu tager jeg det op politisk, siger han til Politiken.

Kunstmuseet Aros har i et skriftligt svar til avisen fastholdt, at kommunen har givet sin tilladelse til projektet, at alle nødvendige og miljømæssige forholdsregler er overholdt, og at naturområdet bliver genskabt, når kunstværket er færdigt. 

 

Men andre brugere på Facebook raser også over kunstværket, og på få dage er Tine H. Jørgensens opslag blevet delt over 5000 gange.

Se flere billeder og læs mere om sagen her: