Du kan altid finde et arbejde. Uanset om det er bag kassen i Netto eller som rengøringsassistent.
Spørger man danskerne, gælder det også for de godt 100.000 borgere, der er i dag er på kontanthjælp, viser en ny undersøgelse foretaget for Ugebrevet A4.
53 procent af alle danskerne mener, at modtagere af kontanthjælp selv kan gøre mere selv for at finde et arbejde.
To ud af tre danskere mener desuden, at det hovedsagligt er kontanthjælpsmodtagernes eget ansvar at komme i job.
Når folk er på kontanthjælp, er det ikke ufrivilligt på grund af for eksempel sygdom, men på grund af en manglende vilje til at søge arbejde, mener hver tredje dansker adspurgt i undersøgelsen. Og det er nye toner, påpeger ekspert:
- Flertallet af danskere mener, at kontanthjælpsmodtagere har kontrol over deres egen situation, og at de bare kan gå ud og få et job. Har man det indtryk, bliver det ikke oplevet slemt at stramme reglerne for kontanthjælpsmodtagere, siger valgforsker og professor ved Aarhus Universitet, Carsten Jensen, til Ugebrevet A4.
Det bakkes op af Bettina Post, der er borgerrådgiver i Høje Taastrup Kommune og tidligere formand for Dansk Socialrådgiverforening. Hun mener, at danskernes holdning til kontanthjælpsmodtagere er problematisk, fordi det tyder på, at opfattelsen af, hvad vores velfærdssamfund skal kunne, har ændret sig.
Hun påpeger, at danskerne har sympati for hjemløse, men ikke for de mennesker der er på vej til at blive det.
Venstres beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen er glad for, at danskerne forstår, at man selv skal gøre en indsats for at komme i arbejde.
- Det er et rigtigt og klart signal, at man først og fremmest selv skal gøre en indsats, men man skal også huske, at det er mennesker, der er længere væk fra arbejdsmarkedet end andre. Her er det vigtigt at understrege, at det er velfærdssamfundets dna at tage hånd om dem, der har det sværest, siger han til Ugebrevet A4.
Ny forskning: Mænd der kærester med buttede kvinder er gladere og lever længere.