2022 var et rigtig skidt år hvis man skal tro Dyrenes Beskyttelse. Det var nemlig det år, hvor flest kæledyr blev dumpet og dermed overladt til en usikker og måske farlig skæbne.
Det skete for hele 1382 dyr, viser nye tal fra Dyrenes Beskyttelses vagtcentral 1812. Der er tale om 644 sager, da der ofte dumpes mere end et enkelt dyr.
Antallet af sager er steget med 25 procent siden 2018, hvilket vækket stor bekymring hos Dyrenes Beskyttelse.
- Det værste er, når dyrene dumpes i skove, på rastepladser eller andre steder, hvor de i værste fald ikke overlever. Tit er det dyreunger, som ikke tåler megen sult, tørst eller kulde. Det er simpelthen så uansvarligt, siger Karina Fisker, Internatchef ved Dyrenes Beskyttelse.
En del af dyrene sættes dog også foran Dyrenes Beskyttelses ti internater, hvor der er en større chance for, at de overlever. Dog betaler man som ejer ikke det normale indleveringsgebyr, som skal dække udgifter til dyrlægetjek af dyret samt eventuel vaccination.
Gebyret er ofte mellem 200 og 1000 kroner. Og netop det med penge er ifølge Dyrenes Beskyttelse en af årsagerne til, at kæledyr i stigende grad dumpes.
- Vi har af gode grunde ikke megen dialog med folk, der dumper deres dyr, men vores beredskab af frivillige dyrereddere oplever generelt flere dyreejere, der har svært ved at overskue deres dyr på grund af økonomiske problemer, siger Karina Fisker