Så sent som for et par dage siden advarede DMI om kraftig vind.
Men det stopper ikke her.
Disse antagelser har for alvor taget til.
Det løfter DMI sløret for.
Onsdag morgen befinder et lavtryk sig lige øst for Island, og fortsætter mod sydøst med hastig fart og under udvikling. Det ventes at passere lige nord om Færøerne i aften og sætter herefter kurs mod Sydnorge under yderligere udvikling. Det tilhørende silende regnvejr passerer Danmark først på torsdagen og efterfølges af markant tiltagende vind.
Torsdag eftermiddag og aften ventes vinden således at nå hård vind til kuling fra vest og nordvest, ved kysterne endnu kraftigere. Langs den jyske vestkyst ventes vinden at nå stormstyrke i middelvind, med vindstød af orkanstyrke, og senere torsdag aften gælder samme for kysterne i kattagat, Lillebælt, Storebælt og den vestlige del af Østersøen.
Den kraftige vind giver forhøjet vandstand langs Vestkysten, i Limfjorden, Skagerrak, Kattegat, Storebælt og den nordlige del af Øresund. Den forhøjede vandstand er forsinket i forhold til vinden og indtræffer senere.
I Vadehavet ventes fredag morgen 250-350 cm over daglig vande, ved den centrale del af Vestkysten fredag formiddag 190-240 cm, i Limfjorden samt i Kattegat, Storebælt og den nordlige del af Øresund i løbet af fredag 130-160 cm og i Isefjorden og Roskilde fjord 140-180 cm over daglig vande.
Den kraftige vind fortsætter natten til fredag, hvor den kun langsomt lægger sig. Fredag bliver således også en meget blæsende dag, inden vinden aftager og lørdag, lillejuleaftensdag, kan byde på jævn til hård vind de fleste steder.
Med den kraftige vind vil også vi også få problemer med forhøjet vandstand. I første omgang ved Vadehavet og Vestkysten, senere også i Limfjorden og dele af de indre danske farvande. Vi har derfor nu også et forvarsel ude om forhøjet vandstand, gældende hele fredagsdøgnet. Som om det ikke skulle være nok, så giver regnen torsdag endnu mere pres på de i forvejen fyldt bække og åer. Kombinationen af høj vandstand ved kysterne og ekstra vand i åerne giver blot mere næring til risikoen for oversvømmelser.