Digitaliseringsstyrelsen udsender vigtig besked: Omhandler dit MitID

Nicolai H

4 uger siden

|

13/12/2024
Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dette skal du være opmærksom på.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Falske e-mails, der udgiver sig for at være fra MitID, er på spil igen, og formålet er klart: at narre dig til at udlevere dine personlige oplysninger.

Det skriver Digitaliseringsstyrelsen i en advarselsbesked via. Mit Digitale Selvforsvar.

Svindlerne påstår i mailen, at din MitID-konto er midlertidigt lukket og kræver, at du følger et link for at genaktivere den. Lad være med at falde i fælden.

MitID beder aldrig om dine kontooplysninger via mail eller SMS. Her er, hvad du skal vide – og gøre – for at beskytte dig selv:

Sådan afslører du svindlen

  1. Ignorér mistænkelige mails
    Hvis en mail påstår, at din konto er låst og beder om dine oplysninger, så slet den straks. Ingen banker eller offentlige myndigheder vil nogensinde anmode om dine loginoplysninger via mail, SMS eller telefon.

  2. Hold øje med røde flag
    Tjek altid afsenderadressen og linket i mailen. Svindlere bruger ofte lange links, stavefejl og mærkelige adresser for at efterligne officielle afsendere.

  3. Tjek med afsenderen
    Er du stadig i tvivl? Ring direkte til MitID, din bank eller den organisation, mailen påstår at være fra. Brug deres officielle kontaktoplysninger – ikke dem fra mailen.

Hvad gør du, hvis du er blevet snydt?

Hvis du ved et uheld har klikket på linket og indtastet dine oplysninger, skal du reagere hurtigt:

  • Kontakt Cyberhotline for Digital Sikkerhed på tlf. 33 37 00 37. De kan hjælpe dig med at sikre din konto og begrænse skaderne.

Forebyg fremtidige angreb

For at minimere risikoen for at blive offer for digitale svindlere, bør du følge disse råd:

  • Undgå at dele dine oplysninger: MitID, banker og politiet vil aldrig bede dig om personlige oplysninger på denne måde.

  • Vær skeptisk over for ukendte links: Klik kun på links fra troværdige kilder. Mistænkelige links er ofte lange og fyldt med fejl.

  • Spørg før du handler: Kontakt organisationen direkte, hvis du er i tvivl om en mail, SMS eller opkald.

Svindel er desværre blevet en del af den digitale hverdag. Men ved at være opmærksom og skeptisk kan du undgå at blive offer for næste angreb.

Du kan se et eksempel på de falske mails her:

Foto: Mit Digitale Selvforsvar