Borgmester slår fast: Kommune forbyder kram

Nils Würtzenfeld

319 uger siden

|

20/09/2018
I Hørsholm skal der ikke udveksles kram mellem politikere og embedsmænd, fastslår kommunens borgmester.

Dagens topnyheder

Når politikere og embedsmænd for fremtiden møder hinanden på gangene i Hørsholm Kommune, så skal de huske at strække armen frem til et håndtryk i stedet for at indbyde en kær kollega til et knus.

Det står klart, efter Borgmester i Hørsholm, Morten Slotved (K), har slået fast overfor kommunens øvrige politikere, at politikere og embedsmænd i kommunen ikke må være på knus. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge Morten Slotved kan det nemlig sende et uheldigt signal, hvis der bliver uddelt krammere mellem kommunens politisk ansatte.

- Der er en signalværdi i det, hvis politikere og embedsmænd er for gode venner. Kommunen er en arbejdsplads, og vi befinder os i professionelle situationer. Jeg tror, det er vigtigt, at vi har nogle retningslinjer, som sikrer, at der er forskel på politikere og kommunens administration. Jeg har heller ikke hørt om andre arbejdspladser, hvor folk render rundt og krammer, siger borgmesteren til Frederiksborg Amts Avis.

Morten Slotved vil dog gerne understrege, at kommunens nye ‘krammepolitik’ ikke er affødt af episoder med grænseoverskridende adfærd eller krænkelser.

Spørger man kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Roger Buch, kender han dog ikke til andre kommuner med lignende regler, og derfor finder han også Hørsholm Kommunes anti-krammepolitik påfaldende.

- Indtil for ganske nylig mente man ikke, at den måde, vi hilser på hinanden på, var noget, vores politikere skulle blande sig i. Med vores nationale diskussion om håndtryk er det derimod blevet sat på dagsordenen, siger Roger Buch med henvisning til regeringens beslutning om, at udlændinge fremover skal give hånd ved en officiel ceremoni, før de kan få tildelt dansk statsborgerskab.

Roger Buch stiller dog spørgsmålstegn ved, om et forbud mod kram er vejen frem.

- Men selvfølgelig skal man altid overveje, hvor mange regler man skal lave om alt muligt, og om det overhovedet er et emne, man skal beskæftige sig med, lyder det.

Læs også

Adverbium - Adverbier (biord) er populært sagt en blandet ordklasse, da de består af ord med forskellige funktioner. Et adverbium beskriver ikke ting, ligesom et adjektiv gør. Her finder du skematiske oversigter og flere eksempler.

Sanser - De fleste mennesker kender de fem klassiske sanser, som giver os informationer om vores omgivelser. Der findes dog to mindre kendte sanser - læs om alle sanserne her.

Der er et yndigt land - Her finder du den danske nationalsang. Der er et yndigt land tekst er skrevet af Adam Oehlenschläger i 1823 og melodi er komponeret af H. E. Krøyer i 1835. Danmarks nationalsang er lige til printe ud.