Juleaften venter lige om hjørnet, og det gør julemaden også.
Hvis du ender med at have rester tilovers, så er det ikke ligegyldigt, hvordan maden opbevares. Det kan du læse mere om i denne artikel:
Derudover er det heller ikke ligegyldigt, hvordan du dækker resterne til.
Det oplyser Fødevarestyrelsen i et opslag på Facebook, hvor der advares mod at bruge sølvpapir til rødkålsresterne og andre sure fødevarer.
“Sure fødevarer kan opløse aluminiumsfolie (sølvpapir). Aluminium fra stanniol kan være et problem for din sundhed, hvis det ophober sig i kroppen over længere tid. Derfor er det ikke en god idé at putte sølvpapir over julens rester af rødkål, syltede rødbeder eller syltede agurker,” skriver Fødevarestyrelsen.
I stedet opbevares de sure fødevarer bedst i glas, (dog ikke ikke krystalglas), porcelæn eller plastskåle dækket med f.eks. plastfilm eller -låg.
Hvordan skal juleaffaldet sorteres?
Det er ikke kun rødkål og andre madrester, der er tilovers, når juleaften er forbi.
Der er også affald. Meget affald. Sidste års december bød på 567 ton ekstra affald i forhold til en gennemsnitlig måned.
Det oplyser AffaldVarme Aarhus i en presesmeddelelse.
Men hvordan er det nu lige, at jule-affaldet skal sorteres? Hvordan kasserer man på korrekt vis et afpillet juletræ? Eller en udtjent juledekoration, for den sags skyld? Og hvordan var det nu det var med gavepapir?