85-årig dansk kvinde fik gaver og blev kysset: Da hun kom hjem, ringede hun straks til politiet

Mathias Madsen

2 uger siden

|

03/09/2024
En 85-årig kvinde fra Helsingør blev mandag udsat for en ubehagelig oplevelse, og hun er langt fra den eneste, der har prøvet noget lignende.

Dagens topnyheder

Mandag var en 85-årig kvinde fra Helsingør ude at gå en tur, da nogle personer i en personbil pludselig tog kontakt til hende. Selve mødet med dem var umiddelbart uskyldigt, men da kvinden kom hjem, opdagede hun, hvad der var sket og ringede straks til politiet.

Det kan man læse i Nordsjællands Politis døgnrapport.

"Mødet" fandt sted mandag ved middagstid i den lille by Humlebæk syd for Helsingør. Her standsede en mand og to kvinder i en mørk personbil tæt på den ældre kvinde og "kaldte hende hen for at spørge om vej."

"Den 85-årige nærmede sig bilen, hvorefter de [red. personerne i bilen] tog hendes hånd, kyssede den og gav hende en halskæde og et armbånd på," fremgår det af politirapporten.

Da kvinden kom hjem, opdagede hun dog desværre, at de tre personer ikke havde haft ren mel i posen. I forvirringen havde de nemlig taget den ældre kvindes guldhalskæde med margueritvedhæng fra hende.

Kvinden havde altså været udsat for et tricktyveri, og hun ringede derfor straks til politiet, som i skrivende stund efterforsker sagen, der desværre ikke er et enestående tilfælde.

Det sker nemlig alt for ofte, at tricktyve bruger distraktioner til at stjæle fra særligt ældre mennesker, eller at de på andre måder bedrager deres medborgere for at lokke penge og værdigenstande fra dem.

Det skete blandt andet også for en 84-årig mand samme dag, da han mellem kl. 1430 og kl. 1500 blev telefonisk kontaktet af en person, der påstod at ringe fra Danske Bank.

Personen påstod, at der var trukket et større beløb fra den ældre herres konto, og at en ansat fra banken derfor ville dukke op og hjælpe "kunden," og da en anden mand kort efter ankom til den 84-åriges hjem, lykkedes det ham at franarre manden et hævekort og "et stort kontaktbeløb," lyder det fra Nordsjællands Politi.

Denne bedragerimetode er desværre også udbredt. Den rammer primært ældre borgere, og politiet opfordrer derfor til, at man taler med sine ældre i omgangskredsen og familien om, at banker, myndigheder og lignende aldrig vil bede folk om deres hævekort, pinkoder, MitID og lignende.

Hvis man er i tvivl om, hvorvidt der er tale om bedrageri eller ej, bør man lægge røret på og ringe til banken, styrelsen eller myndigheden på det nummer, som man plejer at kontakte dem på og på den måde få be- eller afkræftet, om opkaldet, mailen eller SMS'en var reel.

Du kan læse mere om, hvordan du undgår bedrageri og tricktyverier på politiets hjemmeside; politi.dk.