Mange danskere kæmper med at få enderne til at hænge sammen.
Og selvom det er efterår, med vådt, sur og fugtigt vejr, så behøver du ikke altid ty til den strømslugende tørretumbler. Brugen af tørretumbleren koster meget i budgettet, men tøjet skal jo tørre.
Det lyder måske mærkeligt, men ved at køre en ekstra centrifugering efter vaskecyklussen er overstået. På trods af din vaskemaskine har 1400 eller 1600 omdrejninger pr minut, så vil du ganske enkelt blive overrasket over, hvor meget vand, der stadig bindes til visse tekstiler.
Hvis du giver dem en tur mere i centrifugeringen, så kan du mærke forskellen med det samme.
Også i en række skåneprogrammer, som oftest kun har 800 omdrejningers slut-centrifugering, kan det svare sig, at give tøjet ‘fuld skrue’ efter vaskeprogrammet. Du skal blot sikre dig, at tekstiler som uldsweatre kan tåle disse høje omdrejninger.
Vejret er nemlig ikke noget at råbe hurra for, hvorfor tørremulighederne udenfor er i et begrænset omfang.
Derfor er det også op til dig, at udnytte tørrestativet bedre.
Humlen er, at have den et sted, hvor du samtidig kan have en dør på klem, så den fugt tøjet afgiver kan komme ud. Det reducerer nemlig tørretiden betydeligt.
Desuden er der stor forskel på, hvor hurtigt tøjet tørre i forbindelse med hvor det hænger.
Som udgangspunkt er det nemlig bedst, at tøjet hænger over to eller tre ribber, så det får mest muligt luft og dermed tørrer hurtigere, selv om den måde selvfølgelig giver mindre plads på stativet.
Hvis man alligevel skulle vælge og bruge tørretumbleren, så er der en række gode råd herunder.
-
Det er vigtigt at du fylder maskinen op, når du så bruger den. Er tørretumbleren ikke fyldt, spilder du energi og forlænger tørretiden. Du skal dog også passe på at fylde for meget tøj i tørretumbleren, da det kan være svært for maskinen at tørre tøjet ordentligt så.
-
Sørg for at rense tørretumblerens fnugfilter hver gang du har brugt tørretumbleren. Glemmer du dette, er det med til at forlænge tørretiden og hæve energiforbruget.