I de kommende uger fejrer McDonald's, at deres vel nok mest ikoniske burger fylder 50 år.
Burgeren med to bøffer, en skive brød i midten og den karakteristiske lyserøde dressing blev opfundet og solgt på en McDonald's-restaurant i Pennsylvania i 1967, og kort tid efter kom den på menukortet i resten af verden.
I alle 50 år har opskriftet været den samme:
- En sesambolle skåret i tre dele, to saftige bøffer, et par skiver pickles, salat, lidt løg, cheddarost i skiver og ikke mindst signaturdressingen - den legendariske Big Mac-sauce - er ingredienserne, som anvendes, når Big Mac'en tilberedes og serveres overalt i verden, skriver McDonald' i en pressemeddelelse.
I anledningen af det runde jubilæum har McDonald's besluttet at pumpe den berømte burger op til en 'Grand Big Mac', som bliver langet over disken på alle McDonald's-restauranter i landet de næste tre uger.
Derudover bliver den lyserøde Big Mac-sauce for første gang solgt som separat dip, der kan bruges til pomfritter, nuggets - eller ekstra dressing i burgeren.
Den nye Grand Big Mac. Foto: PR
Nu kan du få Big Mac-sauce til dine fritter. Foto: PR
- Big Mac’en er måske det tættest, vi kommer på et burger-ikon, og når en burger, der ikke overhovedet ikke har ændret sig i 50 år og stadigvæk i allerbedste velgående står stærkt, så skal det selvfølgelig fejres. Og det gør vi med prompt og pragt med blandt andet en Grand Big Mac, hvor man får lidt ekstra af den gode og velkendte Big Mac smag, siger Mads Friis, kommerciel direktør hos McDonald's.
- Vi ved, at Big Mac'en for mange er synonym med McDonald's og her sovsen er en helt afgørende ingrediens. Derfor sætter vi nu for første gang nogensinde i Danmark og for en begrænset periode Big Mac -ovsen på menuen i dip størrelse, for selvfølgelig skal selve sovsen også hyldes i forbindelse med jubilæet, siger Mads Friis.
Den nye Grand Big Mac samt dip kan købes fra 22. marts til 16. maj i landets 88 restauranter.
Sjællandsk kvinde fristet på Gran Canaria: Fik en lang næse, da hun kom hjem