Det har aldrig været så nemt at optage et lån som i dag. Måske vil du gerne ud at rejse, have nye møbler eller opgradere garderoben? Et kviklån kan gøre det muligt for dig at realisere dine drømme, og markedet vrimler med låneudbydere, der tilbyder at låne dig penge. Men hvad skal du være opmærksom på, når du optager et lån? Og hvordan fungerer det i praksis? Det ser vi nærmere på her.
Ansøg på nettet
Hvis du er over 21 år, har et dansk CPR-nummer og en dansk folkeregisteradresse, kan du optage et kviklån. Når du ansøger om et lån, skal du give adgang til, at låneudbyderen kan lave en kreditvurdering af dig. Dette gør de for at sikre sig, at du er i stand til at betale lånet tilbage.
Derfor må du heller ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret. Når din låneaftale er underskrevet med NemID, og låneudbyderen har godkendt dit lån, bliver pengene udbetalt inden for få minutter.
Der er mange forskellige låneudbydere på markedet, og hos Folkelånet kan du eksempelvis låne helt op til 25.000 kr. og bruge pengene, som du vil. Modsat en bank kræver en låneudbyder som Folkelånet nemlig ikke, at du stiller sikkerhed for dit lån, og de stiller heller ikke spørgsmålstegn ved, hvad du bruger pengene på. Står du pludselig og mangler penge, fordi opvaskemaskinen er gået i stykker, kan du altså ganske let ansøge om penge og have dem på din konto allerede kort tid efter.
Sammenlign renter og månedlige ydelser
Inden du optager et kviklån, er det en god idé at danne dig et overblik over din økonomi, så du sikrer dig, at du har råd til at betale dit lån tilbage. Langt de fleste kviklån skal nemlig være betalt tilbage inden for 12 måneder, og da renterne er forholdsvis høje, er det vigtigt, at du ikke låner mere, end du har råd til. Læg et budget, og se på dine månedlige udgifter.
På den måde kan du danne dig et overblik og vurdere, hvor meget du har råd til at betale om måneden. På nettet kan du desuden finde forskellige sider, hvor du kan sammenligne lånene hos de forskellige låneudbydere. Der kan nemlig være stor forskel på renter og månedlige ydelser hos de forskellige låneudbydere, og der kan derfor være penge at spare ved at finde den udbyder, der kan tilbyde dig de bedste vilkår for at optage et lån. Klik her, hvis du vil læse mere om, hvordan du optager et kviklån.