10 spørgsmål omkring lån uden sikkerhed og refinansiering

webmaster

260 uger siden

|

24/01/2020
Et lån uden sikkerhed til refinansiering er et lån, hvilket hjælper dig med at spare penge gennem en lavere rente.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Sponsoreret indhold

Ved et lån i banken, skal man ofte stille sikkerhed i form af et hus, en bil eller lignende. At man ikke behøver det, gør at låneudbyderen ikke blander sig i, hvad du bruger pengene på. 

Derfor skal du være forsigtig med at bruge pengene til refinansiering, snarere end til andre unødvendige formål.

1. Kan man låne, hvis man står i RKI?  

Nej, hvis man står registreret i RKI eller Debitor som ”dårlig betaler” vil det være yderst usandsynligt, at man kan få et lån til refinansiering. Det er en regel, der findes hos de fleste banker samt låneudbydere. Dog er der nogle udbydere der stadig tilbyder lån til de der er registreret i RKI.

2. Hvor gammel skal man være? 

Det varierer fra sted til sted. Man skal dog være fyldt 18 år alle steder for at ansøge om et lån. På den anden side er der banker, der kræver, at en låneansøger er mindst 23 år.

3. Hvorfor ansøge om refinansiering?

Refinansiering hjælper dig med at indsamle gammel gæld fra flere banker med høje renter. Det nye lån har en lavere rente, og du sparer derfor penge. En kilde til information om refinansiering, du kan bruge, er refinansiere.net/. Der skriver de om fordele og ulemper ved løsningen.

Husk, at du skal fortsætte med at betale ned lånet i samme tempo. Derefter får du en kortere udbetaling og sparer penge.

4. Kan man ansøge, hvis man bor i udlandet?  

Har man adresse i udlandet kan man ikke ansøge om at låne penge. Det er en forudsætning, at man har dansk folkeregisteradresse. Det er bankens sikkerhed, så de ved, hvem der hæfter for lånet. 

5. Brug ikke kviklån til at refinansiere gæld

Ved såkaldte kviklån, hvor man gratis kan låne op til f.eks. 4.000 kr. rentefrit er ulempen, at pengene skal betales tilbage inden for 30 dage. Overskrider man dette, kan det blive en dyr fornøjelse. Det er således ikke egnet til refinansiering af gæld.

6. Hvad er ÅOP (rente)?

ÅOP står for årlige omkostninger i procent (rentesats). Her får du et overblik over de samlede udgifter for lånet, og det kan være smart at kigge på, når man skal sammenligne forskellige udbyderes tilbud på refinansiering. Vælg altid det billigste tilbud.

I Danmark kan du refinansiere gæld uden sikkerhedsstillelse til en rente ned til 5%. I Norge er renten højere og koster dig fra 7%, i henhold til denne artikel: refinansiere.net/lav-rente

7. Hvor lang tid går der, før man får svar?  

Helt ned til 2 minutter. Ved online lån får man altid hurtigt svar på sin låneansøgning. Typisk vil man have pengene på sin konto højest 3 bankdage efter. 

8. Hvis man ikke bliver godkendt, hvad gør man så?  

Bliver man ikke godkendt, og er alle kravene opfyldt, kan man forsøge at ansøge om refinansiering sammen med en anden. Når man er to personer, er chancen højere for, at man bliver godkendt, fordi begges indkomster bliver lagt sammen. 

9. Skal man være dansk statsborger?  

Ja, det er et krav, at skal være dansk statsborger ligesom det er, at man skal have dansk folkeregisteradresse. 

10. Er det sikkert at låne online?  

Det er trygt og sikkert at låne via de etablerede låneudbydere på nettet. Det man skal være opmærksom på er de renter, der kan følge med. 

Det kan betale sig, at være godt inde i, hvor meget man reelt har behov for at låne samt, hvor lang tid, man vil bruge på at afdrage. 

Les definisjonen av å refinansiere hos den Danske Ordbok.