Ifølge meddelelsen sker det efter en undersøgelse foretaget i perioden efter 5. april, hvor direktøren blev bortvist.
- Vi arbejder lige nu på at få et endnu mere detaljeret overblik over omfanget af bedrageriet, skriver Nicola Claglüna, bestyrelsesformand i Trendsales.
- Det er dog vigtigt for os at understrege, at situationen naturligvis ikke får nogle konsekvenser for Trendsales' brugere eller de services, vores platform tilbyder.
Trendsales ejer, schweiziske Tamedia, har gennemført undersøgelsen sammen med revisionsbureauet Ernst & Young.
Den viser ifølge Tamedia, at direktøren blandt andet har fabrikeret en vigtig licens, der tillader selskabet at drive elektronisk bankvirksomhed uden for Danmark. Det har tvunget Trendsales til at lukke ned for sin såkaldte e-wallet.
Den bortviste og anmeldte direktør er blevet midlertidigt erstattet af Urs Hügli, tidligere direktør i Tamedia og medlem af Trendsales bestyrelse.
Ifølge cvr.dk forlod Rasmus Goth Engel selskabet 5. april, og 12. april fratrådte bestyrelsesformand Cristoph Brandt. Ifølge Trendsales er der ikke sammenhæng imellem de to begivenheder.
Trendsales blev stiftet i 2002 af Bo Eriksen og Martin Falslev Andersen. Selskabet blev i 2014 købt for et estimeret, trecifret millionbeløb af Tamedia, et større schweizisk medieselskab.
I forbindelse med købet fortalte Rasmus Goth Engel, at strategien var stabil, organisk vækst.
- Vi vil hellere have, at tingene vækster organisk, end at vi vil puste det op med fantasillioner, som kommer ind fra sidebenet, og så kan det være, det hele falder fra hinanden, hvis investorgruppen trækker sig, sagde han til Århus Stiftstidende.
Selskabet er kendt som en elektronisk markedsplads for tøj og flere andre varegrupper, hvor brugere kan handle med hinanden.
Ifølge Trendsales bliver der oprettet mere end 500.000 annoncer hver måned, og selskabet har over 920.000 registrerede brugere.
Trendsales ønsker ikke at kommentere sagen ud over pressemeddelelsen.
/ritzau/