Er det i 2017 du vil starte egen virksomhed?

PA

413 uger siden

|

09/02/2017
2017 har på mange måder allerede været et bemærkelsesværdigt år. Vi har fået ny præsident i USA og hullet i den danske statskasse var lige pludselig ikke helt så stort, som politikerne antog. Der er med andre ord gang i økonomien herhjemme, hvilket ofte er en katalysator for dem, der ønsker at blive selvstændige. Lønsystem, lønsedler og lønindberetning En af de vigtigste ting, at have styr på, hvis man vil starte sin egen forretning/virksomhed, er løn. Både hvis man bare er sig selv, men i særdeleshed hvis der er folk, som skal lønnes for deres arbejde. Derfor er det – medmindre du er en absolut haj til den slags – en rigtig god idé, at undersøge markedet for diverse lønsystemer, så du dels får et, der passer til dine behov, men også så du får et lønsystem til en fornuftig pris. Det er nemlig (desværre) ikke omkostningsfrit, at lønne sine medarbejdere. Men da lønnen i sidste ende er det endegyldige incitament for at få dine medarbejdere til at tage på arbejde, er det en meget vigtig ting, at have styr på. Sæt mål. Nå dem. Sæt nye… Én af de primære faldgruber for nystartede virksomheder, er at de udelukkende eller primært, har langsigtede mål. Langsigtede mål er selvfølgelig en god ting at have, da det er med til at holde snuden i sporet, men det er som bekendt et langsigtet mål, og således ikke noget man kan opnå her og nu, og det kan være uhyre demotiverende. Derfor er det vigtigt at have realiserbare mål, som man kan indfri og så straks erstatte med nye realiserbare mål. De hjælper til at holde gejsten oppe og give en masse små eller mellemstore succesoplevelser i den svære opstart. Afhængigt af hvad din virksomhed beskæftiger sig med, kan et kortsigtet mål f.eks. være, at du skal øge omsætningen med mindst 10 % om ugen i de første 4 uger. Det er håndgribeligt, realistisk og en del af et større mål om øget indtjening på længere sigt. Kæmp for alt hvad du har kært, dø om så det gælder Ok, det er måske lige at stramme skruen en anelse for meget. Men essensen af budskabet er, at du skal kæmpe for at få succes, og det kan måske nogen gange føles som en kamp på liv og død. Om ikke andet, så for din virksomheds liv eller død. Mange har drømmen om, at være herre i eget hus, chef i egen forretning eller lignende, men de færreste har drivet til at holde dampen oppe, når tingene er sure. Det vigtigste kriterium for din virksomhed (i hvert fald de første 2 år) bør således være overlevelse og vækst. Det afhænger selvfølgelig (igen) af hvad du laver og om det er et fuldtids- eller deltidsprojekt, men som udgangspunkt lyder devisen, at hvis du kan klare dig igennem de to første år som selvstændig, så har du en sund og god forretning, og så skal det hele nok gå. Bare du husker de små succesoplevelser, som gør den helt store forskel.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

2017 har på mange måder allerede været et bemærkelsesværdigt år. Vi har fået ny præsident i USA og hullet i den danske statskasse var lige pludselig ikke helt så stort, som politikerne antog. Der er med andre ord gang i økonomien herhjemme, hvilket ofte er en katalysator for dem, der ønsker at blive selvstændige.

Lønsystem, lønsedler og lønindberetning

En af de vigtigste ting, at have styr på, hvis man vil starte sin egen forretning/virksomhed, er løn. Både hvis man bare er sig selv, men i særdeleshed hvis der er folk, som skal lønnes for deres arbejde. Derfor er det – medmindre du er en absolut haj til den slags – en rigtig god idé, at undersøge markedet for diverse lønsystemer, så du dels får et, der passer til dine behov, men også så du får et lønsystem til en fornuftig pris. Det er nemlig (desværre) ikke omkostningsfrit, at lønne sine medarbejdere.

Men da lønnen i sidste ende er det endegyldige incitament for at få dine medarbejdere til at tage på arbejde, er det en meget vigtig ting, at have styr på.

Sæt mål. Nå dem. Sæt nye…

Én af de primære faldgruber for nystartede virksomheder, er at de udelukkende eller primært, har langsigtede mål. Langsigtede mål er selvfølgelig en god ting at have, da det er med til at holde snuden i sporet, men det er som bekendt et langsigtet mål, og således ikke noget man kan opnå her og nu, og det kan være uhyre demotiverende. Derfor er det vigtigt at have realiserbare mål, som man kan indfri og så straks erstatte med nye realiserbare mål. De hjælper til at holde gejsten oppe og give en masse små eller mellemstore succesoplevelser i den svære opstart.

Afhængigt af hvad din virksomhed beskæftiger sig med, kan et kortsigtet mål f.eks. være, at du skal øge omsætningen med mindst 10 % om ugen i de første 4 uger. Det er håndgribeligt, realistisk og en del af et større mål om øget indtjening på længere sigt.

Kæmp for alt hvad du har kært, dø om så det gælder

Ok, det er måske lige at stramme skruen en anelse for meget. Men essensen af budskabet er, at du skal kæmpe for at få succes, og det kan måske nogen gange føles som en kamp på liv og død. Om ikke andet, så for din virksomheds liv eller død.

Mange har drømmen om, at være herre i eget hus, chef i egen forretning eller lignende, men de færreste har drivet til at holde dampen oppe, når tingene er sure. Det vigtigste kriterium for din virksomhed (i hvert fald de første 2 år) bør således være overlevelse og vækst. Det afhænger selvfølgelig (igen) af hvad du laver og om det er et fuldtids- eller deltidsprojekt, men som udgangspunkt lyder devisen, at hvis du kan klare dig igennem de to første år som selvstændig, så har du en sund og god forretning, og så skal det hele nok gå.

Bare du husker de små succesoplevelser, som gør den helt store forskel.