Snart skal den tiltalte i Emilie Meng-sagen for retten: Nu er nye detaljer kommet frem

Skrevet af Nicolai Haugsted

24/04/2024
Foto: Privat / Politi
Foto: Privat / Politi
Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi deler nye detaljer.

Dagens topnyheder

Retten i Næstved står over for en kompleks og følelsesladet periode, da den skal behandle anklagerne mod en 33-årig mand involveret i flere alvorlige kriminalsager, herunder mord, overfald og frihedsberøvelse.

Retssagen indledes den 14. maj og vil strække sig over flere uger med en lang række vidneafhøringer og tekniske bevisfremstillinger.

Sagens mest markante del drejer sig om drabet på Emilie Meng fra 2016, en sag, der har været genstand for omfattende medieopmærksomhed og offentlig spekulation og foragt. Ud over drabssagen er den tiltalte også anklaget for et overfald på en 15-årig pige og frihedsberøvelse af en 13-årig pige.

Ny har myndighederne offentliggjort skemaet for, hvordan retssagens gang vil forløbe dig, skriver Ekstra Bladet.

Dagenes forløb

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vil retssagen blive delt op i flere dele, hvor man først fokuserer på den nyeste sag om frihedsberøvelsen.

Den 13-årige pige blev kidnappet nær Kirkerup og senere fundet i et hus i Korsør, hvor den anklagede blev anholdt. Pigen blev afhørt på video forud for retssagen - en optagelse der vil blive vist for nævningene, så hun undgår at skulle vidne i retssalen.

Sagen om den 15-årige pige fra Sorø, der blev overfaldet og næsten bortført, vil efterfølgende blive behandlet. Her ventes det, at pigen skal vidne om den skræmmende oplevelse, hvor hun under et overfald var i stand til at skrige om hjælp, hvilket fik gerningsmanden til at flygte fra stedet.

Det forventes, at retssagens sidste og mest omfattende del, mordet på Emilie Meng, vil tage op til fem dage, hvor der skal høres en række vidner og eksperter inden for dna-teknologi.

I løbet af de mange retsdage skal det omfattende vidnesbyrd og de tekniske beviser hjælpe nævningetinget med at nå til en afgørelse.

Anklager og forsvarer vil afslutte deres procedurer den 19. juni, hvorefter dommere og nævninger vil finde frem til en dom.

Dommen vil falde den 28. juni. I alt vil 33 vidner blive indkaldt.