Kører du i benzin-eller dieselbil, er i dag en trist dag for dig

Skrevet af Nicolai Haugsted

23/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Spændinger i Mellemøsten resulterer i højere oliepriser.

Dagens topnyheder

Det er efterhånden svært ved at finde optimisme ved at være bilejer. I hvert fald for benzin- og dieselbilejere. Tirsdagens handel viser en stigning i oliepriserne, hvilket markerer en skarp kontrast til den foregående dags fald.

Dagens priser på Brent råolie nåede op på 87,34 dollar pr. tønde - en stigning fra mandagens 86,74 dollar, mens den amerikanske WTI-olie blev handlet til 82,24 dollar op fra 81,79 dollar.

Det skriver Finans.

Analytikerne har haft et vågent øje med Mellemøsten, hvor spændingerne mellem Israel og Iran fortsætter med at holde markedet på tæerne.

Mandagens prisfald blev tilskrevet markedets vurdering af, at de igangværende konflikter ikke umiddelbart påvirkede olieforsyningerne nævneværdigt.

Sugandha Sachdeva, stifter af SS Wealthstreet, forklarer de nuværende markedsdynamikker:

"Afviklingen af den geopolitiske risikopræmie har på det seneste presset råoliepriserne ned, da udbuddet ikke blev forstyrret nævneværdigt," udtalte hun til Reuters.

Hun tilføjede yderligere, at "selvom der ikke er tegn på en nærtforestående krig mellem de involverede lande, kan enhver optrapning af spændingerne hurtigt vende den nuværende stemning."

I et forsøg på at mindske indflydelsen af iransk olie har USA indført nye sanktioner, som nu også omfatter udenlandske havne samt skibe og raffinaderier, der bevidst kommer i kontakt med iransk råolie.

Investorerne holder øje med flere økonomiske indikatorer, der forventes offentliggjort senere på ugen, herunder det amerikanske bruttonationalprodukt og de personlige forbrugsudgifter for marts. Disse data vil være afgørende for at vurdere den fremtidige pengepolitiske kurs sat af den amerikanske centralbank.

En foreløbig afstemning blandt analytikere antyder en stigning i de amerikanske råolielagre sidste uge, mens lagrene af raffinerede produkter formodes at være faldet, hvilket kunne påvirke markedspriserne yderligere.

Guldpriserne er også i fokus med en markant ændring, hvor en troy ounce guld faldt til 2308,73 dollar fra 2341,43 dollar på en enkelt dag.