Nykredit deler stor rente-nyhed med kunderne

Skrevet af Nicolai Haugsted

1 uge siden

|

08/05/2024
Foto: oleschwander/Shutterstock
Foto: oleschwander/Shutterstock
Er du kunde hos Nykredit, bør du læse dette.

Dagens topnyheder

I dag er en god dag at være tilknyttet Nykredit.

Koncernen, som også er Danmarks største udbyder af boliglån til private, har i dag offentliggjort et overraskende stærkt resultat for årets første tre måneder.

Regnskabet afslører et overskud på mere end 3,5 milliarder kroner, hvilket markerer et rekordresultat for et enkelt kvartal.

Det skriver Nordjyske.

Forbedringen i koncernens finansielle resultater tilskrives især en stigning i nettorenteindtægterne, som nu beløber sig til over 3 milliarder kroner.

"Det gode resultat skyldes blandt andet, at vi har haft vækst og kundetilgang på tværs af vores forretning. Det er på trods af, at kvartalet har båret præg af lav aktivitet på boligmarkedet," forklarer Michael Rasmussen, koncernchef for Nykredit.

Til trods for en periode med lavere boligmarkedstransaktioner, har kundernes stabile økonomi bidraget til, at de såkaldte nedskrivninger – estimerede tab på eksisterende kunder – er reduceret med 53 millioner kroner i løbet af kvartalet.

Renten bliver skåret ned

På baggrund af de stærke resultater har Nykredit også justeret sine forventninger til årets samlede overskud, som nu forventes at ligge mellem 10,5 og 11,5 milliarder kroner. Samtidig garanterer Nykredit alle privatkunder i Nykredit Bank en indlånsrente på mindst 1,25 procent, hvilket er den sjette renteforhøjelse på to år.

Koncernen, som inkluderer Nykredit Bank og Totalkredit med et samlet udlån på næsten 880 milliarder kroner, er overvejende ejet af den kundeejede forening Forenet Kredit, sammen med en række pensionsselskaber og andre mindre institutionelle investorer.

Med dette nye kapitel i Nykredits historie, og den positive justering af fremtidsforventningerne, ser det ud til, at koncernen er godt rustet til at navigere i et stadig udfordrende økonomisk miljø.