Gymnasiefest gjorde adskillige elever forbrændte: Nu er årsagen fundet

Skrevet af Nicolai Haugsted

1 uge siden

|

08/05/2024
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
En gymnasiefest på Horsens Gymnasium gik grueligt galt for diverse elever. Nu er årsagen fundet.

Dagens topnyheder

Adskillige elever der deltog i fredagens fest på Horsens Gymnasium og HF, vendte hjem med mere end bare gode minder.

En uv-lampe, indkøbt til at lyse festen op, viste sig at være defekt, hvilket resulterede i øjenskader hos omkring 100 elever.

Det skriver B.T.

Simon Ringholm, ejer af Firedisko, som leverede belysningen til arrangementet, bekræftede, at en revne i lampens glas havde tilladt skadeligt lys at undslippe.

"Det her er et særtilfælde, men det er klart, at vi skal til bunds i, hvad årsagen er. Havde vi vidst, at det potentielt kunne være farligt, havde vi aldrig haft det. Vi lever af at lave fester og have gæster med gode minder," fortalte han til TV 2 ØSTJYLLAND.

Den pågældende lampe er midlertidigt taget ud af brug, mens Ringholm afventer svar fra den amerikanske leverandør på, hvordan et sådant problem kunne opstå trods CE-mærkningen, som er en garanti fra producentens side om, at produktet lever op til EU's regler.

De berørte elever oplevede smerter, der kan sammenlignes med effekten af at være i et solarium med åbne øjne, forklarer Maria Voss Kyhn, overlæge på øjensygdomsafdelingen på Rigshospitalet.

"Eleverne vil have ubehag i øjnene, og synet kan være sløret i op til en uges tid," sagde hun og tilføjede, at "det tager et par dage, hvor det er værst lige som med en almindelig solskoldning. Så regenererer cellerne på øjets overflade, som har taget skade."

Med den kommende undersøgelse håber både Ringholm og skolen at kunne sikre, at sådanne hændelser undgås i fremtiden.