Nu er det slut efter næsten 20 år: Dansk tøjmærke konkurs

Skrevet af Emil Martesen

2 uger siden

|

30/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er det slut efter næsten 20 år.

Dagens topnyheder

Efter næsten to årtiers succesfuld handel med børnetøj og skiftende årstider i modebranchen, har Pompdelux nu måttet lukke dørene. I skyggen af tidligere succeser står det danske børnetøjsfirma nu ansigt til ansigt med en trist skæbne, idet virksomheden er blevet begæret konkurs ved skifteretten i Randers.

Det skriver Finans.dk.

Det danskstiftede tøjmærke blev hurtigt kendt for sin særlige salgsmodel via home shopping, der helt konkret gik ud på, at sælgerne kom direkte ud til forbrugerne, der kunne købe tøjet fra deres eget hjem.

Men nu er det slut for Pompdelux, der blev grundlagt tilbage i 2006 af Pia Holten Møller og Marianne Hoffman Dyrbøl. Firmaet oplevede en markant vækst i de efterfølgende år, kulminerende i 2012 og 2013, hvor det leverede et overskud på over 30 millioner kroner. Det var gyldne tider, hvor virksomheden ikke alene vandt forbrugernes hjerter men også skabte en robust forretning, der på sit højdepunkt beskæftigede 63 ansatte og solgte tøj til børn fra 0 til 14 år.

Men tiderne ændrede sig, og seneste regnskabsår viste en helt anden historie: Et dramatisk underskud på 20,6 millioner kroner tegnede sig på regnskabernes linjer, sammen med en samlet gæld på over 40 mio. kr. i koncernen med 63 ansatte.

Den økonomiske nedtur resulterede i en abrupt lukning af virksomhedens hjemmeside, som nu advarer kunderne mod at returnere varer:

"Vi anbefaler, at du ikke sender varer retur til os, da vi pt ikke har mulighed for at behandle dem. Vi beklager ulejligheden", lyder det fra firmaet, hvis du lægger vejen forbi deres hjemmeside.

Det har samtidig været muligt at spare op til 70 pct. rabat på forårskollektionen i dagene op til konkursen, og tirsdag morgen har ejerleder, Marianne Hofmann Dyrbøl, sat yderligere ord på konkursen:

"Vi har gjort alt, hvad der stod i vores magt, for at tilpasse os de udefrakommende skiftende forhold i de seneste år, men desværre er vi nu nået til et punkt, hvor vi ikke længere kan opretholde vores forpligtelser i det nuværende setup", siger hun i en pressemeddelelse ifølge Finans.dk.

Hun lægger ikke skjul på, at hun dybt beklager overfor kunderne, ansatte og samarbejdspartnere.