Historien gentager sig: Ikonisk badehotel konkurs igen

Skrevet af Emil Martesen

11 uger siden

|

28/02/2024
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Historien gentager sig.

Dagens topnyheder

Det ikoniske Badehotel Søfryd, beliggende i den idylliske by Jyllinge med udsigt over Roskilde Fjord, står endnu en gang ansigt til ansigt med økonomiske udfordringer.

Og nu har det for anden gang på blot et år trække stikket og erklære sig konkurs.

Det historiske sted, der har budt gæster velkommen siden 1916, har længe været et yndet tilflugtssted for dem, der søgte ro og afslapning ved vandet.

Men nu er hotellets fremtid endnu gang usikker, efter at det igen er blevet begæret konkurs den 23. februar 2024, som det fremgår af Statstidende.

Advokat Anders Gintberg Levin, der er indsat som kurator, bekræfter, at det er selskabet bag hotellet, der selv har indgivet konkursbegæringen.

Han løfter samtidig sløret for, at der nu arbejdes på at danne et overblik over selskabets situation for at vurdere, hvad der eventuelt kan overdrages, og under hvilke vilkår.

Detaljerne omkring selskabets gæld og aktiver er derfor i skrivende stund ikke offentliggjort.

Ikke første gang

Tilbage i oktober sidste år delte hotellet en midlertidig lukning på grund af renoveringer i et opslag på Facebook.

Der var forhåbninger om, at en ny forpagter ville bringe frisk energi og nytænkning til projektet:

"Vores bestræbelser på at byde en ny forpagter velkommen har taget længere tid end først antaget, men vores optimisme er intakt!" lød det optimistisk fra hotellets side.

Men desværre udeblev de lovede opdateringer, og i stedet blev der indgivet en konkursbegæring.

Og nu står Badehotel Søfryd igen ved en skillevej, og spørgsmålet er, hvad fremtiden bringer for dette historiske sted. Kun tiden vil vise, om Søfryd kan genfinde sin plads som et elsket tilholdssted for både lokale og besøgende, der søger fred ved fjordens bred.