Kender du dem? Nye skatteregler på vej til danskerne

Skrevet af Emil Martesen

1 uge siden

|

08/05/2024
Foto: Shutterstock
Kender du dem?

Dagens topnyheder

Det er ingens næse gået forbi, at et hav af danskere kæmper med at få enderne til at hænge sammen.

Om det er en af årsagerne til, at en lang række danskere vælger at fortsætte på arbejdsmarkedet efter pensionsalderen vides ikke, men ikke desto mindre er der nu god grund til at tage det med i overvejelserne.

Det er nemlig tid til at fejre for de danske seniorer, specielt dem med høj indkomst, der vælger at fortsætte på arbejdsmarkedet efter pensionsalderen.

Når Folketinget næste uge vedtager en ny skattereform, vil de seniorer finde sig selv blandt de største vindere. Reformen introducerer blandt andet et forhøjet beskæftigelsesfradrag, en forøget skattefri seniorpræmie og en sænket topskat.

Det skriver Finans.dk.

Selvom det især er de højtlønnede seniorer, der vil nyde godt af reformen, så er der god grund til at spidse ører, for alle med arbejdsindkomst vil kunne hente noget:

"De store vindere er de seniorer, der bliver ved med at arbejde også efter at de har nået folkepensionsalderen. De får ikke blot glæde af det højere beskæftigelsesfradrag, men får ligefrem deres eget af slagsen og også en højere skattefri seniorpræmie. Ligesom de højtlønnede af dem får glæde af den nye mellemskat", lyder det i en kommentar fra chefkonsulent Henning Boye Hansen fra BDO, inden han fortsætter:

"Billedligt talt kan man sige, at borgere i aldersgruppen 65-70 forsøges lokket med gulerødder i alle farver til at blive på arbejdsmarkedet. Det vil dem med et godt helbred nok overveje at gøre, men der vil sikkert også være en del som tænker, at penge ikke er alt".

Seniorerne, der bliver på arbejdsmarkedet, vil fra 2025 til 2030 se flere ændringer rulle ind. I 2026 vil for eksempel beskæftigelsesfradraget stige yderligere, og en ny mellemskat vil træde i kraft. Det vil give en mærkbar månedlig skattebesparelse, der kan opnås ved indkomster omkring 38.000 kr. om måneden.

Men det stopper ikke her.

I 2028 vil beskæftigelses-fradraget for seniorer forhøjes, mens det også sker igen i 2029. Desuden øges den skattefrie seniorpræmie også i 2029, før der igen i 2030 venter endnu en bedring af beskæftigelses-fradraget, når det forhøjes igen.

Den nye skattereform sigter således mod at motivere seniorer til at udskyde pensioneringen gennem betydelige økonomiske fordele.