Så mange penge blev der indsamlet til Knæk Cancer i år

Kasper Rud

2 timer siden

|

27/10/2024
Nyheder
Foto: TV 2
Foto: TV 2
Langt over 100.000.000 kr. blev indsamlet

Dagens topnyheder

Knæk Cancer: 132.722.620 millioner kroner til forskning i kræft

Danmark bakker op om Knæk Cancer og samler mere end 130.000.000 millioner kroner ind til kræftsagen.

Alle kender nogen, der er berørt af kræft – og igen i år har børn og voksne, foreninger, virksomheder og byfællesskaber bidraget til Knæk Cancer.

Den landsdækkende indsamling og fokus på kræftsagen kulminerede lørdag aften ved det store liveshow 'Knæk Cancer – et show for sagen' på TV 2. Her valgte seerne, hvem af de otte optrædende, der skulle annoncere indsamlingsbeløbet på 132.722.620.

Det skriver TV 2 Danmark i en pressemeddelelse, via Ritzau.

- Vi er dybt taknemmelige over det fantastiske engagement under Knæk Cancer. Det giver håb og støtte til de mange, som slås med kræft. Det bliver tydeligt, at vi næsten alle kender nogen, der er berørt af kræft – og ingen skal stå alene. Stor tak til alle, der har bidraget, siger Jesper Fisker, administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse.

Det store beløb sendes nu afsted til blandt andet forskere, hvis projekter bidrager til bedre opsporing, behandling og støtte til mennesker ramt af kræft.

 

Alle kender nogen: Hvem kender du?

Den seneste uge har mange spurgt hinanden 'Hvem kender du?' I otte danske byer har man på bladene fra den ikoniske Knæk Cancer-blomst kunnet skrive, hvem man kender, som enten har eller har haft kræft.

Foto: TV 2

Lørdag blev de otte blomsterblade med rørende, søde og håbefulde ord samlet i Hillerød. Blomsten indgik i det store indsamlingsshow, hvor også otte artister og artistgrupper gik på scenen med deres talent og underholdt i 'Knæk Cancer - et show for sagen'.

- Det føles helt rigtigt igen at være med til at starte gode samtaler om et emne, der for mange kan være svært at få hul på. Og både interessen for programmerne og det store engagement omkring Knæk Cancer-aktiviteterne og indsamlingen vidner jo om, at selvom det er en alvorlig sag, så er det noget, vi har brug for at samle os om og dele med hinanden, siger TV 2-redaktør Peter Toldberg Gamborg.

Foto: TV 2

Siden 2012 har over 500 projekter modtaget støtte fra Knæk Cancer. Med pengene fra årets indsamling kan yderligere 42 projekter nu gå i gang.

Læs om projekterne, og hvad pengene går til:

https://www.cancer.dk/forskning/forskning-vi-stoetter/det-gaar-pengene-til/?take=20&140843=140844