Mens Nordic Waste er fanget i skandale: Milliardærens datter køber villa til tocifret millionbeløb - i kontanthandel

Skrevet af Nicolai Haugsted

01/05/2024
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Rigmandsdatteren er nu blevet en luksusbolig rigere.

Dagens topnyheder

Mia Østergaard Rechnitzer, der er en del af Danmarks sjetterigeste familie, familien Østergaard Nielsen, har netop betalt 13.450.000 kroner kontant for et palæ ved Lillebælt.

Det skriver Se og Hør.

Hun er arving til en betydelig milliardformue og datter af Torben Østergaard Nielsen, der står bag familiedynastiet. Ejendommen, kendt som Villa Nord, ligger i Strib nord for Middelfart og har egen strandgrund samt en imponerende udsigt.

Den 107 år gamle villa blev oprindeligt bygget af en direktør fra den tidligere Blodmøllen i Fredericia, der producerede dyrefoder uden at tage hensyn til nabosamfundet, som led under fabrikkens lugt. I dag overtager Mia Østergaard Rechnitzer og hendes mand Oliver det 385 kvadratmeter store palæ.

På trods af den store formue har Mia og resten af Østergaard-familien levet relativt ubemærket efter Nordic Waste-skandalen. Både Mia og hendes storesøster Nina arbejder i familievirksomheden, der blev grundlagt af Torben Østergaard Nielsen, som gjorde sin formue inden for handel med bunkerolie til skibe. Ifølge Økonomisk Ugebrev har han en formue på næsten 42 milliarder kroner.

Mia Østergaard Rechnitzer er direktør for flere selskaber, herunder United Shipping & Trading Company, og er også aktiv i flere bestyrelser. Hun, ligesom sin søster og far, var medejer af det nu konkursramte selskab Nordic Waste.