Fra den 1. januar 2025 bliver det muligt: Vigtig besked om det digitale kørekort har set dagens lys

Emil Martesen

4 uger siden

|

16/08/2024
Nyheder
Foto: Privat
Foto: Privat
Fra den 1. januar 2025 bliver det muligt.

Dagens topnyheder

2,3 millioner borgere har hentet det digitale kørekort ned på telefonen, efter det blev gjort tilgængeligt i november 2020.

Som du måske ved, så har overgangen til det digitale kørekort ikke været helt gnidningsfri.

Tilbage i november 2023 slog Datatilsynet fast, at appen overtrådte GDPR-lovgivningen ved at gemme data om alle danskere med kørekort - selv dem der ikke benyttede den digitale udgave.

Disse data omfattede ikke kun navn og kørekortnummer, men også følsomme oplysninger som CPR-numre, helbredsoplysninger og strafbare forhold.

Digitaliseringsstyrelsen har sidenhen reageret ved at introducere en opdatering, som gjorde kål på problemerne.

Det er dog ikke kun de danske, digitale kørekort, der skal være gyldige herhjemme, skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Lige nu sidestilles et færøsk fysisk kørekort i enhver henseende med et dansk kørekort. Det bør også gælde kørekort på telefonen, mener transportminister Thomas Danielsen.

"Det gode samarbejde mellem Danmark og Færøerne er en vigtig prioritet for mig. Derfor ønsker jeg også at imødekomme ønsket om, at vi gensidigt anerkender hinandens digitale kørekort. Det arbejde er i gang, og mit mål er, at vi snarest får det gjort praktisk muligt," siger Thomas Danielsen.

Både Danmark og Færøerne har digitale kørekort.

Det digitale kørekort gælder dog som udgangspunkt ikke i udlandet, men der arbejdes nu i både Danmark og Færøerne for at sikre gensidig anerkendelse af digitale kørekort mellem landene. 

Det betyder, at danskernes digitale kørekort også skal være lovlige på Færøerne fremover.

De danske myndigheder kigger ind i konkrete løsningsmodeller for validering af færøske digitale kørekort i Danmark.

Det kan i øvrigt oplyses, at det fra 1. januar 2025 bliver muligt i Danmark at tage både den teoretiske og praktiske køreprøve på færøsk.