Fødevaresikkerhedsekspert slår alarm: Her skal du ikke stille din mælk i køleskabet

Skrevet af Emil Martesen

1 uge siden

|

06/05/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En fødevaresikkerhedsekspert slår alarm.

Dagens topnyheder

Mælken er en fast bestanddel i mange danske hjem, hvor den ofte ender i køleskabets dørlommer, som om de var designet til netop dette formål.

Men ifølge fødevaresikkerhedsekspert Theresa Keane, som Metro.co.uk har talt med, er dette en vane, vi bør gøre op med, hvis vi ønsker at bevare mælkens friskhed længere.

Hun påpeger, at det er en misforståelse at opbevare mælken i køleskabets dør:

"Dette gælder især, hvis dit køleskab ikke er køligt nok", siger hun og tilføjer:

"Hold altid øje med, hvor kold din mælk er at drikke eller røre ved. Mælkebeholderen skal være for kold til at holde. Så køb kun den mængde mælk, du ved, du kommer til at bruge relativt hurtigt. Køb småt og ofte".

Det er dog ikke kun mælkens opbevaring, der kan forbedres i de danske køleskabe.

Theresa Keane understreger vigtigheden af at tænke over, hvordan man generelt organiserer sit køleskab.

Hun advarer mod at blande rå og spiseklar mad, da bakterier fra de rå fødevarer kan kontaminere den mad, der er klar til at spise. Rå fødevarer som kød og fisk bør placeres på den nederste hylde for at undgå krydskontaminering gennem dryp, og hun lægger ikke skjul på, at det er bedst at opbevare løse madvarer og grøntsager i lukkede beholdere på hylder over de rå fødevarer for at forlænge deres holdbarhed.

Endelig råder hun til ikke at overfylde køleskabet, da en overfyldt indretning kan hæmme luftcirkulationen og tvinge køleskabet til at arbejde hårdere for at opretholde en lav temperatur.

Her fortæller hun, at for mange ting i køleskabet vil gøre det sværere for den kolde luft at cirkulere, og derfor vil køleskabet skulle bruge mere energi på at holde temperaturen nede.