Pas på: Derfor må du aldrig falde i søvn, når flyet lander eller letter

Nils Würtzenfeld

384 uger siden

|

07/09/2017
Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du er typen, der nyder en lur under flyveturen, så gør du klogt i at vente med at lukke øjnene, til flyet er i luften.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Når vi først sætter os til rette i passagersædet i flykabinen, vælger rigtig mange mennesker at slå flyveturen ihjel ved at tage en lur.

For mange passagerer har både kabinetrykket og højden nemlig en døsig effekt, men tilhører man typen, der holder af at blunde under flyveturen, så gør man klogt i at holde sig vågen, mens flyet lander og lettet. Det skriver britiske Express.co.uk.

Det har nemlig vist sig, at søvn under takeoff og landing kan forårsage permanent skade på dine trommehinder.

Dette skyldes, at lufttrykket i kabinen ændrer sig drastisk, når man lander og letter, hvilket alle nok har bemærket i kraft at propper i ørerne.

Disse propper forsøger de fleste automatisk at komme til livs ved at synke, benytte tyggegummi eller holde sig for næsen og trykudligne, så propperne ’sprænger’.

Sover man derimod, når flyet landet eller letter, så vil man ikke være bevidst om det øgede kabinetryg, og dermed vil man heller ikke automatisk forsøge at komme af med de irriterende propper i ørerne.

Det betyder samtidig, at et konstant og uændret lufttryk i ørerne kan forårsage skader så som svimmelhed, øreinfektion eller permanente skader på trommehinderne.

I værste fald forklares det, at konstante propper i øret også kan resultere i næseblod og høreskader.

Det fortæller britiske Angela Chalmers, der er farmaceuter.

- En hurtig ændring i lufthøjden påvirker lufttrykket i øret. Dette fører til et vakuum i det eustakiske rør, der får ørerne til at føle sig blokerede lyde dæmpede, forklarer hun og uddyber:

- Derfor bør man ikke sove under takeoff og landing, da du her ikke synker nær så ofte, hvilket kan føre til blokerede ører, lyder rådet.

Derfor gør du altså klogt i at vente med at lukke øjnene, til efter flyet er kommet godt på vingerne.

Læs også: Alle har en mobil - men de færreste kender dette brillante trick