Pasta har alle dage været en populær spise, der helt sikkert også står på mange danskeres middagsbord i aften.
Men hvordan tilbereder du din pasta? De fleste plejer nok at hælder vand fra den færdigkogte pasta ved hjælp af et dørslag og så servere pastaen umiddelbart efter med eksempelvis en kødsauce eller andet tilbehør på toppen. Det skriver Newsner.com.
Men faktisk så er dette en helt forkert fremgangsmåde.
Det forklarer italienske Andrew Carmellini, der er kok på den roste restaurant 'A Voce' i New York.
I en video, der er set af tæt på 10 millioner mennesker, fortæller Carmellini, at pasta faktisk skal have lov at stå til afkøling, hvis du vil have den fulde smagsoplevelse.
I stedet for at hælde den direkte på tallerkenen, skal den stå lidt og dampe, og det er tilmed strengt forbudt at køle den af under koldt vand, da pastaen dermed mister sin stivelse, der ifølge Carmellini er vigtig for helhedsoplevelsen.
Dernæst retter den rutinerede kok også på en anden typisk fejl. For når mange af os fejlagtigt har hældt vandet fra pastaen, og med det samme anrettet det på en tallerken, så er næste step for de fleste at hælde vores fløde- eller kødsauce over pastaen, lige før den bliver serveret.
Det er dog også forkert.
I stedet bør man som sagt hælde vandet fra sin pasta, lade den stå og køle lidt af, og derefter hælde den ned i gryden - eller panden - hvor ens sauce-tilbehør befinder sig.
Her skal man lade pasta og sauce koge sammen i et minuts tid, så pastaen optager noget af smagen og væden fra saucen.
Sidst men ikke mindst må du ifølge Carmellini heller ikke hælde alt pastavandet i vasken. For når din pasta/sauce er ved at være færdig, tager du en lille mængde af dit pastavand og hælder det i gryden til din pastaret. På den måde får du en meget mere velsmagende oplevelse.
Andrew Carmellini slutter med at forklarer, at hvis du laver en tomat/kødsauce til din pasta, så kan du med rette tilføje lidt smør, lidt olivenolie samt noget revet ost for at gøre dit ret helt perfekt.
I videoen herunder, kan du se, hvordan man bør – og ikke bør – bære sig ad.
Velbekomme!