Der findes næsten altid en anledning til at drikke vin, men det er sjældent, at det endegyldige argument er, at det er sundt.
Men det kan du sagtens bruge, næste gang i skal finde ud af, hvad i skal drikke.
Vin er nemlig så sundt og har så mange fordele, at der efterhånden ikke er nogle grunde til at lade være med at nyde et glas.
Dagens.dk har samlet en liste, som vi må dele med jer.
Otte gode grunde til at drikke vin
1. Det er godt for hjernen:
Druerne der bliver brugt til rødvin indeholder det aktive stof, resveratrol, der hjælper på korttidshukommelsen.
Et forskningsstudie har vist, at forsøgspersonerne som havde indtaget stoffet fik meget lettere ved at huske ord og det øgede ligeledes aktiviteten i den del af hjernen, der styrer hukommelse, indlæring og følelser.
2. Bedre hud
Resveratrol i de blå druer, der bliver brugt til rødvin, har vist sig at hæmme væksten af bakterier, der forårsager akne. Og for at det ikke skal være løgn, så er den mest effektive måde at indtage resveratrolen på at drikke det. Forskere har nemlig fundet ud af, at den bedste måde at indtage det på er vin, frugt og grøntsager fremfor cremer, hvor det ikke er ligeså effektivt.
3. Du bliver gladere
Et glas vin har en afslappende effekt, men det kan rent faktisk også modvirke depression. Et spansk studie har vist, at personer der drikker mellem to og syv glas vin på en uge har en reduceret risiko for at få en depression.
4. Reducerer risikoen for leversygdomme
Det er ikke nogen hemmelighed, at alkohol kan forårsage leverskader, men forskning viser, at hvis man drikker med måde - et glas vin om dagen - kan det rent faktisk fedtleversygdom (NAFLD), der er den mest udbredte leversygdom i den vores del af verden
5. Sundere tænder
Det er de færreste der er klar over, at lidt vin kan styrke dine tænder. Men på samme måde som resveratrol beskytter huden, så gør den rent faktisk det samme i munden, hvor det beskytter tænderne mod skadelige bakterier.
6. Bedre immunforsvar
Forskning viser, at rødvin kan styrke immunforsvaret. Et studie der fulgte 4000 læreres drikkevaner i et år fandt frem til, at dem der drak vin havde en reduceret risiko for at blive forkølet i modsætning til dem, der drak øl og spiritus. Og selv dem der slet ikke drak alkohol, havde større risiko for at blive forkølet.
Forskerne mener, at det er antioxidanterne i vin, der hjælper med at beskytte mod betændelse i kroppen og styrke immunforsvaret.
7. Stabiliserer blodsukkeret
Rødvin er rig på polyphenol, der er en antioxidant, der interagerer med de celler i kroppen, som påvirker lagring af fedt og regulerer blodsukkeret. Selv mængden af polyphenol i et lille glas rødvin har vist sig at være nok til at regulere og stabilisere blodsukkeret.
8. Hvidvin er godt for hjertet
Hvis hvidvin er din favorit, så frygt ej. Der er også positive sundhedsmæssige ting forbundet med den gyldne drik. I stedet for resveratrol, som der er i rødvin, indeholder hvidvin de 'lyse' stoffer tyrosol og hydroxytyrosol, som forskere har fundet ud af er sundt for hjertet.
Det er især hvidvine fra Frankrig, Italien og Tyskland, der er rig på antioxidanter.