Jævnligt indtag af chokolade forbedrer hjernefunktionen.
Det konkluderer forskere på baggrund af data fra Maine-Syracuse Longitudinal Study, skriver The Independent.
Tallene er fra et studie, hvor personerne bliver undersøgt løbende. Forskerne sammenlignede madvaner og risiko for hjertekarsygdomme samt hjernefunktionen mellem 968 personer i alderen 23 til 98 år. Her fandt de en sammenhæng mellem hyppigt indtag af chokolade og personernes kognitive funktioner.
Et jævnligt indtag af chokolade var ifølge forskerne ‘betydeligt forbundet med en bedre ydeevne i kognitive test inkluderende visuel-rumlig hukommelse, skanning og sporing, abstrakt tænkning og en mini-mentalundersøgelse’.
Det er et stof kaldet flavanol, som findes i chokolade og også i rødvin, te og bestemte frugter såsom vindruer og æbler, der menes at have en positiv effekt på hjernens ydeevne.
Læs også: Forskere afslører: Et glas rødvin kan gøre det ud for en time i træningscentret
Stoffet fremtræder i størst mængde i mørk chokolade, mens det kun er i mindre grad i hvid- eller mælkechokolade.
Forskningen støtter opdagelserne i lignende undersøgelser.
Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler: