Sådan undgår du hvepse-angreb i sommervarmen

Nils Würtzenfeld

440 uger siden

|

15/06/2016
Hvepse er aldrig velkomne, når vi danskere rykker middagsbordet ud i haven.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Der er flere ting, der sikkert og vist vender tilbage år efter år, når sommeren er over os.

Sæsonbetonede kendetegn så som friske jordbær, lyse nætter samt masser af solskinstimer er altid kærkomne, men med sommeren opstår også en række knap så sjove kendsgerninger – så som hvepse.

Den gul/sort-stribede hidsigprop dukker nemlig altid op i takt med, at sommeren har meldt sin ankomst – og det til stort frygt for rigtig mange danskere.

Det er nemlig ikke sjovt at blive stukket af en hveps – specielt ikke hvis man er allergisk overfor hvepse- og bistik.

Der findes dog en metode, hvormed du kan forebygge, at dit rosé-glas, dit barns sodavandsis ellers jeres sommer-picnic bliver invaderet af sukker-hungrende hvepse. Det skriver Mertro.uk

Tricket er at fange den første hveps, du ser. Hvepse er nemlig flokdyr, og når først de finder mad at indtage, så tilkalder de straks deres kammerater fra kolonien til den helt store buffet.

Det står stadig ikke helt klart, hvordan hvepse egentlig kommunikerer med hinanden, men sikkert er det, at hvis hvis først en hveps får færden af en dryppende sodavandsis, så vil flere hvepse følge trop.

- Hvis du kan stoppe den første hveps fra at vende tilbage til reden kolonien med mad, så er dine chancer (for at undgå hvepse, red.) meget større. Vi skal stadig blive klogere på, hvordan de kommunikerer, men når de første er tilbage i hvepsereden, så er det helt sikkert, at den vil vende tilbage med sine venner, fortæller Serian Sumner fra Bristol University.

Der er sikkert mange, der finder det lettere at klaske – og dermed dræbe hvepsen - i stedet for at bruge tid på at fange den, men det er ikke den rigtige løsning ifølge Serian Sumner.

- Hvepse spiser stort set alt og af alle slags materialer, og det gør dem utrolig værdifuldt for vores økosystem. De holder skadedyr ned, og spise de ting vi hader så som edderkopper og kakerlakker, lyder forklaringen.


Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: