Hvis du har brug for (endnu) en undskyldning for at spise chokolade, så har du den lige her.
Det at spise chokolade er nemlig ifølge ny forskning associeret med en bedre kognitiv funktion. Det skriver Telegraph.
Forskerne kiggede på data fra en tidligere undersøgelse, hvor 968 deltagere mellem 23 og 98 år fik målt deres kostindtag og risikofaktor for kardiovaskulær sygdom. Derudover tog deltagerne flere tests, hvor man målte deres kognitive funktion.
Læs mere: Norsk læge: Mørk chokolade bør regnes som grøntsag
Hyppigere chokoladeindtag var ifølge forskerne signifikant forbundet med bedre ydeevne i tests af visuel-rummelig hukommelse og andre kognitive funktioner.
Forskerne peger desuden på, at regelmæssigt indtag af chokolade muligvis kan være med til at beskytte mod normal aldersrelateret kognitiv tilbagegang.
Nyere undersøgelser har vist, at chokolade også er godt for hjertet og kredsløbet, reducerer risikoen for slagtilfælde, kolesterol og beskytter huden mod solskader.
Læs mere: Forskere har udviklet verdens første chokolade med medicinsk virkning
En undersøgelse viste endda, at det kunne bidrage til et vægttab. Ifølge neurolog Will Clower får et lille stykke god chokolade smeltet på tungen 20 minutter før et måltid hormonerne i hjernen til at sige ‘jeg er mæt’ og skærer ned op mængden af mad, du indtager efterfølgende. Hvis man slutter et måltid af på samme måde, skulle det kunne reducere efterfølgende mellemmåltider.
Så nyd du bare din chokolade med god samvittighed - men selvfølgelig i beherskede mængder.
Den nye forskning er blevet publiceret i tidsskriftet Appetite
Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: