Det er ikke alle daeg nemt af finde på en spændende aftensmad.
På vej hjem fra arbejde tænker de fleste blot på at komme hjem, og tanken om indkøb og madlavningen virker uoverskuelig og drønirriterende
Her kan man måske godt være lidt tilbøjelig og snyde, og på sin vej hjem købe en frysepizza, en smurt sandwich og krydre hele herligheden med en iskold cola.
Det lyder på papiret dejligt, men faktisk er det en rigtig skidt kombi for din krop, skriver Mirror.
Spiser man forproduceret mad i form af kager, sukkerholdige morgenmadsprodukter og færdigretter, så kan man øge sin risiko for at blive ramt af kræft.
Den hurtige lasagne, der bare skal varmes og spises, kan være farlig for kroppen. Foto: Scanpix
Spiser man blot 10 procent mere færdigproduceret mad, så øger man risikoen for at få kræft med 12 procent.
- Denne undersøgelse er den første af sin slags, hvor man har undersøgt de overordnede risiko for kræftsygdomme ved at spise forproduceret mad, siger ledende forsker Mathilde Touvier, Sorbonne Paris Cite Epidemiology & Statistics Research Centre.
Derudover var der ikke nogen påviselig risiko for kræft, hvis man i stedet andre former for forproduceret mad, herunder brød fra bageren eller grøntsager fra dåse eller frost.
Undersøgelsen er foretaget blandt 104.980 sunde franskmænd, hvor lægerne har fulgt borgernes sundhedsdata gennem årene. Derfor foreslår sundhedsorganisationer, at man sætter ekstra afgifter på de usunde og skadelige færdigretter.
- Det er nødvendigt at læse varedeklarationen meget grundigt. Masser af forproduceret mad, som vi indtager hver dag, indeholder overdrevne mængder sukker, fedt og salt, siger Tam Fry, der er talsperson for National Obesity Forum, der er en fællesorganisation for overvægtige i England.
Undersøgelsen er netop blevet udgivet i tidsskriftet British Medical Journal.
Kvindelig helseguru forarger på nettet: ‘Drik jeres menstruationsblod’