Der er mange sunde grunde til at spise chiafrø. Vi har samlet en række sundhedsmæssige fordele ved de små frø.
Risikoen for hjertesygdomme falder.
Chiafrø indeholder otte gange så meget omega 3, som der er i laks. Omega 3 mindsker blandt andet risikoen for hjertesygdomme.
Risikoen for angst og depression falder.
Der er 15 gange så meget magnesium i chiafrø, som der er i broccoli. Mangel på magnesium øger risikoen for depressioner og angst.
Læs mere: Dette sker med din krop, hvis du spiser avokado hver dag
Risikoen for jernmangel falder.
Mangel på jern gør dig træt og sløv. Der er især mange kvinder, som lider af jernmangel. Chiafrø indeholder tre gange så meget jern, som spinat gør.
Du får masser af kalk fra chiafrø.
Chiafrø indeholder seks gange så meget calcium, som mælk gør.
Læs mere: 9 gode grunde til at spise ingefær hver eneste dag
Frøene giver dig styrke.
Nogle forskere mener, at chiafrøene giver dig mere styrke, når du træner, hvis du har spist dem inden træningen.
Du får masser af antioxidanter.
Der er masser af antioxidanter i chiafrø. Faktisk er der flere antioxidanter i de små frø, end der er i blåbær. Antioxidanter skulle være kræftforebyggende og modvirke hjertesygdomme.
Hvor meget chiafrø må man spise om dagen?
På pakkerne står der anbefalet mængde er 15 gram per dag. Hvorfra denne anbefalede mængde kommer fra, det ved vi faktisk ikke, men det er altså anbefalingen fra officiel side. Det er derfor også den vi bringer videre her. Max 15 gram chiafrø per dag.