Derfor skal du altid huske en klat flødeskum på din kakao

Ninna Andreasen

458 uger siden

|

08/02/2016

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Måske er du en af dem, der ind imellem får en ubærlig lyst til en kop varm kakao. Måske lader du være med at komme flødeskum oven på, så den i det mindste er mindre kalorietung.

I så fald skal du nok til at ændre taktik. En god klat flødeskum oven på den varme kakao er nemlig bedre for kroppen end at lade være.

Det mener kostvejleder Majbritt Louring Engell ifølge Politiken.

Hun er uddannet inde for sundhed og ernæring og driver til daglig diætistklinikken Frk Skrump i Hellerup.

Årsagen til, at det ifølge hende er bedre at komme flødeskum oven i koppen med kakao er, at det giver et mere stabilt blodsukker.

Fedtmolekyler er større end sukkermolekyler. Derfor vil flødens fedtstoffer være med til at stabilisere blodsukkeret, da de bliver optaget langsommere i kroppen, og dermed beskytter fedtet fra fløden kroppen mod sukkeret i kakaoen.

- Hvis man går uden om flødeskummet, giver sukkeret fra kakaoen et ordentlig rush, og så stiger blodsukkeret meget hurtigere. Og det øger appetitten, siger Majbritt Louring Engell.

En hurtig stigning i blodsukkeret kan føre til træthed, og man bliver hurtigere sulten igen.

Læs også: 5 grunde til at spise agurk hver dag

Bedst for kalorieregnskabet er det naturligvis helt at udelade kakaoen eller lave en med mindre sukker i.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: