Chips og dip hører i den grad sammen, og med det kommer også ”dobbelt-dyppet”.
Handlingen, hvor man dypper sine chips eller pomfritter en ekstra gang, efter man har taget en bid af den, har afstedkommet mange forskellige holdninger.
Men nu slår forskning fra Harvards Healthbeat journal altså fast, at det er yderst uhygiejnisk at dyppe to gange. Det skriver The Independent.
For når der dyppes anden gang sker der en kraftig stigning af bakterier, så dippen til sidst er en stor bakteriebombe.
- Forskning viser, at en person, der er syg, kan sprede en sygdom ved at 'dobbeltdyppe', siger læge og redaktør på Harvards videnskabelige magasin Healthbeat, Robert Shmerling, til The Independent.
Læs også: Denne "dårlige vane" kan redde liv: Derfor skal du endelig vippe med fødderne under bordet
Undersøgelsen viser dog, at der er nogle typer dip, der er bedre at dobbelt-dyppe i end andre.
Man testede nemlig forskellige former for dip, og eksempelvis er salsa dårligere at dyppe i ens guacamole, fordi den er tyndere.
Det betyder, at der lettere kan dryppe noget af det salsa, du allerede har haft i munden tilbage i skålen, når du dypper igen.
Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: