Chokolade kan være et varmt omslag om en plaget sjæl, men det er ikke kun trøst, den populære snack kan give.
Ny forskning fra Aberdeen University i Skotland indikerer, at chokolade også kan give mindre risiko for hjerneblødninger og hjertesygdomme.
Mørk chokolade har man længe vidst indeholdt nogle gavnlige stoffer for kroppen. Det ny studie tyder på, at det også gælder mælkechokolade.
Læs også: Dette sker med din krop, når du stopper med at drikke sodavand
Forskerne kiggede på slikvanerne hos 21.000 mennesker over 12 år. De fandt ud af, at de, som spiste op til 100 gram chokolade dagligt reducerede risikoen for at dø af hjertesygdom med 25 procent. De mindskede også risikoen for at få en hjerneblødning med 23 procent.
Forskerne lavede også et studie med 158.000 mennesker, hvor de kiggede på sammenhængen mellem indtag af chokolade og hjertekarsygdomme. Også i dette studie fandt de, at risikoen for hjertesygdomme og hjerneblødninger var forbundet med indtaget af chokolade.
Mærkeligt nok var dem, som spiste mest chokolade, tyndere og havde oftere lavere blodtryk. Men det kan dog være deltvist forkert, fordi det kan være, at folk ikke er ærlige om deres spisevaner, eller overvægtige folk ved, at de er i risikozonen for hjertesygdomme og derfor holder igen med chokoladen.
Læs også: Så skal der elskes: Her er månederne, hvor mænd er mest fertile
-Disse studier tyder samlet på, at der kan være nogle sundhedsmæssige fordele ved at spise chokolade. Men det er på den anden side også tydeligt, at chokolade har potentialet til at øge vægten, hvilket er rigtig skidt for hjertehelbreddet, siger dr. Tim Chico fra University of Sheffield som kommentar på studiet fra kollegerne i Aberdeen.
Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: