Uenige forældre skal på kursus om skilsmissesamarbejde

admin

465 uger siden

|

16/12/2015

Dagens topnyheder

Mor og far skal undervises i, hvordan de bedst kan samarbejde om børnene og håndtere konflikter, når går fra hinanden.

Det er formålet med et nyt projekt udviklet af Center for Familieudvikling.

Forældre, der ikke kan arbejde sammen om deres børn, vil fra 1. januar blive tilbudt kurser og samtaler, når de henvender sig i Statsforvaltningen i Odense og Aabenraa.

Tilbuddet er et forsøg, der skal løbe i fire år og klæde forældrene på til at håndtere uenigheder og til selv at finde de bedste løsninger for deres barn uden at involvere myndighederne.

Samarbejdskurset "Forældre sammen - hver for sig" vil efterfølgende blive evalueret af Det Nationale Center for Forskning og Velfærd (SFI) for at finde ud af, hvordan konflikthåndteringen virker for familierne.

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) håber, at projektet kan hjælpe forældre og børn, der er fanget i anspændte konflikter.

- Det er først og fremmest forældrenes ansvar at sikre, at deres børn kommer godt ud af en skilsmisse og forældrenes ansvar at løse de konflikter, der kan opstå, når man går hver til sit, siger hun i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Når konflikter mellem forældre alligevel går i hårdknude, må vi selvfølgelig hjælpe. Med projektet og den omfattende evaluering får vi indsigt i, om sådan en indsats kan give ansvaret tilbage til forældrene og begrænse omfanget af konflikter – ikke mindst til gavn for børnene.

Statsforvaltningen er positiv over for det nye tiltag, og samme melding kommer fra flere eksperter, der peger på, at skilsmissekonflikter har konsekvenser for børns trivsel.

- Mange forældre går fra hinanden, fordi deres kommunikation og samarbejde var vanskeligt i parforholdet, siger psykolog Annette Due Madsen, formand for Center for Familieudvikling, i pressemeddelelsen.

- Derfor kan det naturligvis også være svært for forældrene at samarbejde efter en skilsmisse, hvor de samtidig skal tackle sorg og store beslutninger omkring deres børn. Vores mange møder med familier har vist, at forebyggende undervisning kan hjælpe forældrene bedre på vej, siger hun videre.

/ritzau/