G7-landene har på et topmøde i Bayern besluttet at forpligte hinanden på et mål om, at den globale opvarmning kun må stige med to grader celsius - sammenlignet med temperaturer før industrialiseringen.
Det bekræfter den tyske forbundskansler, Angela Merkel, på et pressemøde efter drøftelserne mellem lederne af de syv førende industrilande.
Dermed vil stats- og regeringscheferne i G7 opstille de to grader som et basismål ved det kommende FN-klimatopmøde i Paris i december.
I sluterklæringen fra mødet hedder det, at der kræves en "stor reduktion i udledningen af drivhusgasser".
- Alle lande burde være i stand til at holde sig til togradersmålet i begrænsningen af den globale opvarmning, hedder det i slutdokumentet.
Lederne er også enige om at oprette en fond til beskyttelse af klimaet i udviklingslande.
Fonden skal fra 2020 hvert år tilføres 100 milliarder dollar, dels af offentlige midler, dels af private midler, skriver nyhedsbureauet dpa.
G7-lederne vil reducere CO2-udslippet med 40 til 70 procent inden 2050 sammenlignet med niveauet i 2010, hedder det også.
Både den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og den franske præsident, François Hollande, frygter en gentagelse af klimatopmødet i København i 2009.
Mødet i København endte i opløsning og er blevet opfattet som et tilbageslag for forsøget på at bekæmpe den globale opvarmning.
De største problemer med at sætte en grænse på to graders opvarmning får den amerikanske præsident, Barack Obama.
Præsidenten nævnte ikke klimamålet i sin opsummering af mødets konklusioner, da han efterfølgende holdt et pressemøde. I stedet nævnte han klimafonden, der forankres i Verdensbanken.
Obama står over for et fjendtligt kongresflertal af republikanere, som for manges vedkommende nægter, at den globale opvarmning er menneskeskabt.
G7 består af USA, Frankrig, Storbritannien, Tyskland, Italien, Canada og Japan.
/ritzau/dpa