Et biografbesøg har for Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, udviklet sig fra kulturel adspredelse til et heftigt debatteret tema på de sociale medier.
I et opslag på Facebook langer Støjberg ud efter en flok indvandrerdrenge, som "generede fra start til slut" ved at sparke på stole, kommentere og kaste med slik.
- I bor i Danmark, og jeg begriber simpelthen ikke, at I ikke gør jer umage for at opføre jer ordentligt, skriver Inger Støjberg blandt andet i sit indlæg, som er kommenteret mere end 9300 gange.
Og de bemærkninger får Kåre Traberg Smidt, som er folketingskandidat for Venstre i København, til at tage afstand fra den politiske ordfører.
- Der er intet nyt under solen, når Inger udtaler sig nedladende om indvandrere, konstaterer han i en pressemeddelelse og uddyber:
- Støjberg viser med al tydelighed, at sagens kerne for hende er, at det er indvandrere, der larmer i biografen – og dette er det åbenbart altid ifølge Støjberg. Men kære Inger, drop nu dit korstog mod indvandrere.
Kåre Traberg Smidt, som ligeledes benyttede efterårets landsmøde til at kritisere dele af partiets udlændingepolitik, mener, at Støjbergs bemærkninger er "småracistiske" og "på kant med, hvad en stor del af partiets øvrige medlemmer mener".
- Der er nok altid fløje i et parti, men den fløj, Inger repræsenterer, føler jeg mere, hører hjemme i DF, erklærer kandidaten.
Også i Venstres folketingsgruppe er ordførerens biografbemærkninger blevet noteret.
- Hun har fuldstændig ret i, at der er alt for mange unge mennesker, der ikke kan opføre sig ordentligt. Men det er lige så meget danskere, siger tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech til Politiken.
- Blandt andet har jeg inden for det seneste halve år set ualmindelig dårlig opførsel i flere kirker, påpeger hun.
Venstres europaparlamentariker Jens Rohde langer også ud efter sin partifælle. Hvis man vil, at andre skal behandle andre, som de selv gerne vil behandles, kan man jo begynde med sig selv, skriver han på sin Facebook-profil.
Man kan "undlade at benytte enhver lejlighed til gennem generaliseringer at forpeste kommunikationen og marginalisere de mennesker, man forlanger skal undlade at marginalisere sig selv".
/ritzau/