Tirsdag gav EU-Kommissionen en række medlemslande besked på, at den nationale grænsekontrol skal udfases i løbet af de næste seks måneder.
Dette krav falder dog ikke i god jord hos Socialdemokratiet. Det skriver Avisen.dk.
Her mener partiet retsordfører Trine Bramsen nemlig ikke, at man skal sløjfe grænsekontrollen, så længe der endnu ikke er styr på EU's ydre grænser.
En budskab hun sender videre til regeringen og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).
- Vi vil bede regeringen om to ting: For det første må de altså lægge pres på EU i forhold til at få styr på de ydre grænser, forklarer hun og uddyber:
- Den anden ting er at sige meget klart til kommissionen, at så længe der ikke er styr på de ydre grænser, så længe vi ikke ved, hvor mange mennesker der kommer ind, og hvornår og hvor de kommer, så er det altså nødvendigt at have tilladelse til midlertidig grænsekontrol i Danmark, siger hun til Avisen.dk.
Den nationale grænsekontrol er blevet indført i en række EU-lande, efter de senere års store flygtningestrømme, men nu mener kommissionen, at situationen ved EUs ydre grænser er så stabiliseret, at det igen bør være muligt at bevæge sig frit omkring i Europa.
Trine Bramsen er dog langt fra enig.
- Man kan vel næppe sige, at der er styr på situationen, når man ikke ved hvor, hvornår og hvor mange, der kommer ind over de ydre grænser, lyder det fra retsordføreren.
Hos Dansk Folkeparti er man enig med Socialdemokratiet om at forlænge grænsekontrollen.
Ifølge nye tal fra FNs flygtningeorgan, UNHCR, ankom 14.059 migranter til Europa med båd i april 2017.
Til sammenligning var dette tal oppe på 72.688 personer, da den danske grænsekontrol ved grænsen til Tyskland blev indført i januar 2016.