Socialdemokratiets Mette Gjerskov er færdig som partiets udviklingsordfører. Det oplyser S-profilen selv på sin Twitter-profil.
Afskedigelsen kommer efter den seneste tids postyr omkring Mette Gjerskov, der i sidste uge gik imod den socialdemokratiske folketingsgruppe og stemt nej til det omdiskuterede burkaforbud.
En beslutning som den nu tidligere udviklingsordfører selv har gjort opmærksom på på de sociale medier.
Derudover har Mette Gjerskov ved flere lejligheder udtalt sig kritisk om Mette Frederiksens og resten af S-toppens kursskifte i udlændingedebatten.
Det er disse afvigelser fra partiets linje, der nu har kostet hende posten som udviklingsordfører. En besked hun fik overbragt tirsdag morgen af partiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen
- Det er jo spørgsmålet om at stemme imod gruppen om Burka-spørgsmålet, og det er noget ,der ligger mig meget på sinde, at vi ikke lovgiver så nidkært om, hvilken beklædning folk skal have på. Jeg kan simpelthen ikke se mig selv i den vedtagelse - selv om jeg synes burkaer skulle hen, hvor pebret gror - og kunne ikke gøre andet end at stemme i mod, forklarer Mette Gjerskov overfor Ekstra Bladet og fortsætter:
- Og det har haft en pris. Det fik jeg meddelt i dag, da gruppeformanden Henrik Sass ringede til mig, lyder det fra Gjerskov.
Samtidig understreger hun, at degraderingen ikke var hendes egen beslutning, men at fyringen blev givet med begrundelsen i Burka-spørgsmålet.
- Det er jo ærgerligt. Jeg synes, at jeg har gode resultater på udviklingsområdet og blandt andet fået regeringen til at love, at de ikke vil skære yderligere i udviklingsbistanden, lyder det fra den nu fyrede ordfører.
I følge Ekstra Bladets oplysninger, har det længe været velkendt i den socialdemokratiske partigruppe, at det er partiformand Mette Frederiksens holdning, at man ikke kan være ordfører, hvis går i mod partiets linje i afgørende spørgsmål.
Noget som senere tirsdag blev bekræftet af gruppesekretær Christine Antorni i en skriftlig udtalelse.
- Mette Gjerskov har taget forbehold og talt imod gruppens beslutning i medierne. Socialdemokratiet har gode interne processer og diskussioner, hvor ordet er frit. Men der skal der ikke være tvivl om Socialdemokratiets politik, og man kan ikke bestride tillidsposter, hvis man ikke respekterer at stå sammen om væsentlige politiske emner, herunder udlændingepolitikken,' skriver hun.