EL: Negative følger af udlicitering bør også undersøges

admin

10 år siden

|

24/02/2014

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Finansministeriet bør hellere undersøge, hvordan det offentlige kan styrkes end udlicitere endnu flere offentlige opgave til private firmaer.

Det siger Enhedslistens gruppeformand, Stine Brix til, at Finansministeriet udskyder studiet af offentlig-privat samarbejde om børn, ældre og handicappede. Arbejdet skal nu først afsluttes til sommer, fordi det tager længere tid end ventet.

- Jeg håber, at Finansministeriet kan se, at dét, man har udbudt, er alt for tendentiøst. Det lægger i alt for høj grad op til, at der skal privatiseres og udliciteres mere. Vi har brug for at vide mere om, hvordan vi styrker den offentlige sektor, siger Stine Brix.

Hun kritiserer Finansministeriet for, at negative konsekvenser ved udlicitering ikke skal undersøges.

- Når man udliciterer eller privatiserer, ved vi, at der ofte lægges et markant pres på de ansatte i virksomheden. Arbejds- eller lønvilkårene bliver ringere. Noget andet er, om kvaliteten bliver ringere, siger Stine Brix.

Spørgsmål: Enhedslisten er imod udlicitering. Men Falck kører sygetransport, og de praktiserende læger har deres egne virksomheder. Hvad er der galt med det private?

- Meget tyder på, at det kunne være væsentligt billigere, hvis der ikke skulle tjenes en profit til de virksomheder, som driver ambulancetjenesten eller en privat praksis. Der er mange gode eksempler på, at vi kan gøre det billigere i det offentlige, siger Stine Brix.

Finansminister Bjarne Corydon (S) skal mandag forklare, hvordan han vil udbyde flere offentlige opgaver i konkurrence. Det sker ved et samråd om sagen i Folketingets finansudvalg.

"Ministeren bedes herunder redegøre for, hvilke opgaver private konsulentfirmaer har fået med henblik på at belyse mulighederne for at øge konkurrencen, hedder det.

/ritzau/