Penge

webmaster

342 uger siden

|

01/05/2018
Business
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Der er mange penge at spare ved at gå din økonomi grundigt igennem og se, hvad du kan få i hjælp af staten. Her finder du flere artikler om offentlige ydelser og opsparingsmuligheder.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Som forældre er der mange penge at hente ud over børnepenge, hvis det kniber med at få økonomien til at hænge sammen. Der er ekstra børnebidrag og børnetilskud til familier med få penge. Du kan også læse, hvad du skal gøre, hvis du bliver arbejdsløs eller syg over en længere periode og kan gøre krav på sygedagpenge.

Det hele finder du herunder:

Aldersopsparing - Nu er det din alder, der afgør, hvor meget du må spare op pr. år. Der er også nye regler for, hvordan du kan få din aldersopsparing udbetalt. I januar 2018 kom der nemlig nye regler for aldersopsparing.

AM-bidrag står for arbejdsmarkedsbidrag, og er en skat på 8 %, der kommer oveni den almindelige skat. Det er så at sige en tillægsskat. AM-bidrag figurerede første gang på lønsedlerne i 1994.

Beskæftigelsesfradrag - Se om du er berettiget til beskæftigelsesfradrag her. Læs de seneste regler for beskæftigelsesfradraget, så du ikke kommer til at snyde dig selv.

Børnebidrag - Hvornår er man berettiget til i børnebidrag og hvor meget kan man få udbetalt? Se også forhøjet børnebidrag satser og regler for 2018 her.

Børnepenge - Alle forældre til børn og unge i Danmark har ret til børnepenge, der betales indtil barnet fylder 18 år. Pengene er tiltænkt de mange udgifter, der er forbundet med at have et barn - så som indkøb af mad, børnetøj og bleer eller udgifter til institutioner og fritidsaktiviteter.

Dagpenge - Her kan du ansøge om dagpenge udbetaling og se dagpengesats 2018. En enkelt fejl kan koste dyrt, da det er svært at finde rundt i dagpenge regler.

Feriepenge - Feriepengeområdet kan være indviklet, da der er forskel på, hvordan ferien optjenes, afregnes og udbetales. Få et overblik over de forskellige begreber og se, om du er en af dem, der har krav på feriepenge, og hvordan du får dem.

Folkepension - Det kan være lidt af en jungle at navigere rundt i de økonomiske muligheder og delelementer, der er til rådighed, når du når pensionistlivet, og derfor er det altid en god ide at forberede dig i god tid. Her kan du finde informationer om folkepension og hvor meget du kan få udbetalt hver måned som folkepensionist.

G-dage - Din arbejdsgiver har pligt til at betale G-dage i forbindelse med din fyring, hjemsendelse eller nedsættelse af din arbejdstid. Se sats og seneste regler for udbetaling.

Kontanthjælp - Her kan du søge kontanthjælp og uddannelseshjælp. Læs de seneste regler for kontanthjælp satser og undgå at blive snydt. Hvis du er under 30 år og uden uddannelse, så kan du søge ungesats.

Mindsteløn - Så selv om Danmark ikke har en specificeret, officiel mindsteløn, så bestemmer de kollektive overenskomster ofte en mindsteløn for forskellige grupper af arbejdstagere, som genforhandles hvert andet eller tredje år. Se mindsteløn satser her.

Personfradrag - Et personfradrag er et skattefradrag, som alle danskere, der er bosiddende i Danmark, har ret til at trække fra i deres skat.

Sygedagpenge - Alle kan blive ramt af sygdom eller en ulykke, og sygedagpenge kan være en stor hjælp til at komme gennem et både kortere og længere sygdomsforløb. Læs her om regler for sygedagpenge satser og udbetaling.

Topskat - Her kan du se Danmarks nye topskattegrænse satser og alle beløbsgrænser for topskat 2018. Se også hvor mange der betaler topskat fordelt på erhverv.

Ældrecheck - Ældrecheck satser i 2018 går op til 17.200 kr om året. Ældrechecken udbetales den sidste hverdag i januar måned til de folkepensionister, hvis personlige tillægsprocenter og likvide formue giver ret til den. Se om du kan få ældrechecken her.