Pumpkin Pie Spice
Pumpkin Pie Spice er vildt populært i mange engelsktalende lande og det er ikke så svært at forstå hvorfor – det smager nemlig virkeligt lækkert i rigtig mange ting.
Krydderiblandingen består af kanel og andre varme krydderier, der passer perfekt til mange af efterårets og vinterens desserter og drikke. Hvor man ellers bare ville bruge kanel, kan krydderiblandingen med fordel bruges for en mere nuanceret, men stadig ’varm og kanelagtig’ smagsprofil. Nedenfor får du en række idéer til, hvordan krydderiblandingen kan bruges.
Til 1 portion Pumpkin Pie Spice
6 spsk. stødt kanel
4 tsk. af hver: stødt muskat, stødt ingefær
2 tsk. af hver: stødt allehånde, stødt nellike
1½ tsk. vanillepulver
Rør alle krydderierne sammen og opbevar Pumpkin Pie Spice blandingen i et lukket glas.
Foto: Sabine Murati
Foto: Sabine Murati
Pumpkin Pie Spice kan som nævnt bruges, hvor du ellers ville have anvendt stødt kanel. Her får du nogle gode idéer til, hvor du kan bruge den aromatiske krydderiblanding.
Forslag til anvendelse af Pumpkin Pie Spice
-
Brug det i kaffe (tænk på en cafe latte smagt til med lidt ahornsirup og PPS – mums!)
-
Bland det i flødeskum, creme fraiche, skyr, osv. som serveres til pandekager, kager og tærter
-
Brug det til at krydre nøddeblandinger og müsli med
-
Rør det i mandelsmør, peanutbutter og andet nøddesmør – sød evt. med lidt ahornsirup også
-
Brug det i pandekage- og vaffeldej
-
Brug det i småkage-, skærekage-, muffin- og brøddej
-
Brug det i smoothies og hjemmelavet is
-
Drys det på havregrød og risengrød
-
Brug det i æblegrød og æblesmør
-
Brug det til at krydre mos af eller ovnstegte søde kartofler, græskar og gulerødder med
Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.