Ingen påske uden lammekølle ville min bedstemor sige. Hvis du laver langtidsstegt kølle, så får du mere smag ud af kødet. Denne opskrift er til 4 personer.
Lammekølle
Ingredienser
1 lammekølle på mellem 2 og 2,5 kg - uden nøgleben
2 fede hvidløg finthakket
2 kviste rosmarin
2 spiseskefulde olivenolie
1 teskefuld havsalt
Sådan forbereder du den perfekte lammekølle
- Forvarm ovnen på 225 grader.
- Snit fedtet på lammekøllen med en skarp kniv på kryds og tværs.
- Pynt lammekølle med hvidløg, rosmarin, olivenolie og havsalt.
- Læg lammekøllen på en rist med en bradepande under og steg kødet i 20 minutter ved 225 grader.
- Tag stegen ud af ovnen og hæld kold vand i bunden af fadet. Steg lammekølle videre ved 150 grader i to timer.
- Hæld lidt af saften fra bunden af bradepanden over kødet et par gange undervejs.
Hvis du køber en mindre lammekølle på omkring 1,5 kilo, så kan du tage en halv time af stegetiden til sidst. Læg kødet på et skærebræt og lad det hvile i 20 minutter før du skærer det ud.
Flødekartofler
Jeg fortrækker at servere lammekølle med flødekartofler, men den kan også serveres med stegte kartofler og årstidens grønt.
Skrev gerne en kommentar, hvis du prøver opskriften! Velbekommen.