Hårdkogt æg

webmaster

360 uger siden

|

26/01/2018
Opskrifter
Hårdkogt æg
Så mange minutter skal et hårdkogt æg have
Så længe skal du koge dine æg, hvis du vil have blødkogt æg, smilende eller hårdkogt æg.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Her finder du kogetider for blødkogt, smilende og hårdkogt æg.

Fremgangsmåde:

1. Hæld vand i en gryde, så vandet netop dækker æggene.

2. Tænd varmeplade og sæt gryden på.

3. Vent til vandet koger og kom så æggene forsigtig i gryden med en ske.

4. HUSK at tage tid på æggene!

5. Kog æggene i 8 minutter og skyl straks med iskoldt vand og server.

Hårdkogt æg kogetid

Hårdkogt æg: 8 minutter

Smilende æg: 6 minutter

Blødkogt æg: 4 minutter

Er ægget er smule større end normal, så kan du lade det koge 30 sekunder længere.

 

Nyttig viden om æg

- Vil du gerne vide om dine æg stadig er friske, så kan du putte det i en skål med vand. Synker ægget ned på bunden, så er det friskt. Flyder den oven på, så er det for gammelt og skal smides ud.

- Undgå æggene revner i gryden ved at tage dem ud af køleskabet en halv time før kogning.

- Æg holder som regel længere tid end ‘mindst holdbar’ på æggebakken.

- Det er en skrøne at æg SKAL opbevares i køleskabet. Du kan sagtens lade dem stå ved stuetemperatur, da holdbarheden er den samme.

For eksempel står æggene i Tyskland og Holland fremme i butikkerne og ikke køleskabe.

Vi håber du kan bruge vores guide til hårdkogt æg og del gerne dine ægge-tips i kommentarerne.