Her finder du kogetider for blødkogt, smilende og hårdkogt æg.
Fremgangsmåde:
1. Hæld vand i en gryde, så vandet netop dækker æggene.
2. Tænd varmeplade og sæt gryden på.
3. Vent til vandet koger og kom så æggene forsigtig i gryden med en ske.
4. HUSK at tage tid på æggene!
5. Kog æggene i 8 minutter og skyl straks med iskoldt vand og server.
Hårdkogt æg kogetid
Hårdkogt æg: 8 minutter
Smilende æg: 6 minutter
Blødkogt æg: 4 minutter
Er ægget er smule større end normal, så kan du lade det koge 30 sekunder længere.
Nyttig viden om æg
- Vil du gerne vide om dine æg stadig er friske, så kan du putte det i en skål med vand. Synker ægget ned på bunden, så er det friskt. Flyder den oven på, så er det for gammelt og skal smides ud.
- Undgå æggene revner i gryden ved at tage dem ud af køleskabet en halv time før kogning.
- Æg holder som regel længere tid end ‘mindst holdbar’ på æggebakken.
- Det er en skrøne at æg SKAL opbevares i køleskabet. Du kan sagtens lade dem stå ved stuetemperatur, da holdbarheden er den samme.
For eksempel står æggene i Tyskland og Holland fremme i butikkerne og ikke køleskabe.
Vi håber du kan bruge vores guide til hårdkogt æg og del gerne dine ægge-tips i kommentarerne.