Blødkogt æg

webmaster

355 uger siden

|

12/03/2018
Opskrifter
Blødkogt æg
Så mange minutter skal et blødkogt æg have
Så længe skal du koge æg, hvis du vil have hårdkogt æg, smilende æg eller blødkogt æg.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Her finder du kogetider for hårdkogt, smilende og blødkogt æg.

Fremgangsmåde:

1. Hæld vand i en gryde, så vandet netop dækker æggene.

2. Tænd varmeplade og sæt gryden på.

3. Vent til vandet koger og kom så æggene forsigtig i gryden med en ske.

4. HUSK at tage tid på æggene!

5. Kog æggene i 8 minutter og skyl straks med iskoldt vand og server.

Blødkogt æg kogetid

Blødkogt æg: 4 minutter

Smilende æg: 6 minutter

Hårdkogt æg: 8 minutter

Er ægget er smule større end normal, så kan du lade det koge 30 sekunder længere.

Nyttig viden om æg

- Vil du gerne vide om dine æg stadig er friske, så kan du putte det i en skål med vand. Synker ægget ned på bunden, så er det friskt. Flyder den oven på, så er det for gammelt og skal smides ud.

- Undgå æggene revner i gryden ved at tage dem ud af køleskabet en halv time før kogning.

- Æg holder som regel længere tid end ‘mindst holdbar’ på æggebakken.

Bedst at koge æg opbevaret ved stuetemperatur.

- Det er en skrøne at æg SKAL opbevares i køleskabet. Du kan sagtens lade dem stå ved stuetemperatur, da holdbarheden er den samme.

For eksempel står æggene i Tyskland og Holland fremme i butikkerne og ikke køleskabe.

Vi håber du kan bruge vores guide til hårdkogt æg og del gerne dine ægge-tips i kommentarerne.

Vil du gerne vide om at koge æg og flere husmortricks, så klik her.