Vær varsom med det: Mange danskere falder for identisk MobilePay-trick

Skrevet af Emil Martesen

1 uge siden

|

08/05/2024
Foto: Dagens.dk
Mange danskere falder for et identisk MobilePay-trick.

Dagens topnyheder

Den teknologiske udvikling bevæger sig med hastige skridt.

Og i vores digitale tidsalder gælder det om at holde koder og private oplysninger hemmelige. Selvom det virker ganske ligetil, så er det ikke nødvendigvis så let, som det lyder.

Svindlerne bliver nemlig også bedre og bedre til at franarre dig oplysninger, og det har nu set dagens lys, hvordan en gruppe mænd, som politiet leder efter, har fundet frem til uskyldige ofres MobilePay-koder.

En længerevarende efterforskning har vist, at en gruppe mænd fra Aarhus-området systematisk har udnyttet personer på vej hjem fra det københavnske natteliv.

De er mistænkt for at have kørt pirattaxa og har samlet berusede personer op.

Sådan skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Under kørslen har de forurettede siddet foran på passagersædet i den tro, at de har været alene med chaufføren, men på bagsædet har endnu en gerningsmand afluret passagerens pinkode eller Mobilepay-kode.

Gerningsmændene har stjålet personernes kort eller telefoner. I nogle tilfælde har de forurettede modsat sig, og her er der anvendt vold eller trusler.

Røverierne og tyverierne er begået i perioden fra december 2023 til april 2024. Den 18. april blev seks mænd anholdt i sagen, og de har siden siddet varetægtsfængslet.

Derudover efterlyser Københavns Politi nu fire mænd i alderen 17 til 32 år.

”De fire mænd ved godt, at politiet leder efter dem, men de har endnu ikke meldt sig selv. Derfor går vi nu ud med navne og billeder i håb om, at nogen ved, hvor mændene befinder sig,” siger politikommissær Thomas Nyby-Brockmann fra Københavns Politi.