Trist nyt for Putin

Skrevet af Emil Martesen

23/11/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er der trist nyt for Putin.

Dagens topnyheder

I en dramatisk hændelse i det besatte Ukraine er tre officerer fra den Russiske Føderale Sikkerhedstjeneste (FSB) rapporteret døde efter at have indtaget mad, der angiveligt var tilsat arsenik og rottegift.

En fjerde sikkerhedsofficer er angiveligt også i intensiv behandling i skrivende stund.

Borgmesteren i eksil fra byen Melitopol hævder, at forgiftningen er et værk af ukrainske undergrunds 'modstandsbevægelser'.

Der er endnu ikke kommet nogen officiel bekræftelse fra russiske embedsmænd om det påståede attentat på agenterne fra FSB, som tidligere blev ledet af diktatoren Vladimir Putin.

Det skriver The Mirror.

Ifølge Telegram-kanalen Kremlevskaya Tabakerka blev maden og alkoholen leveret fra en restaurant, som efterfølgende blev ransaget uden at finde spor af gift. Samtidig forsvandt kurieren, der leverede maden og alkoholen, sporløst.

Påstanden om forgiftningen blev senere rapporteret i Ukraine af avisen Kyiv Post og tilsyneladende bekræftet af borgmester Ivan Fedorov.

"De bestilte mad fra en lokal café, og efter at de havde indtaget denne mad, blev de alle forgiftet, og nogle af dem døde endda", sagde Fedorov på den ukrainske tv-kanal United News, før han fortsatte:

"De vil bestemt ikke være i stand til at bekæmpe vores stat længere. Det er interessant, at de ikke kan finde kurieren, der leverede maden, men dette er den aktive modstand, der fortsætter i Melitopol efter næsten to års besættelse".

Borgmesteren lagde heller ikke skjul på, at fjendens eliminering udføres ikke kun ved eksplosioner, missilangreb, men også af modstandsbevægelser. Man skal heller ikke spole tiden ret langt tilbage, før der for nylig var endnu en gruppe fjender, der døde af forgiftning.

Det skrev en række Telegram-kanaler.

Telegram-kanalen havde i samme ombæring hævdet, at to af de tre afdøde FSB-operatører havde indledt en undersøgelse af en påstået grav for russiske søfolk fra Sortehavsflåden, der for nylig blev fundet i Melitopol.

Den 15. november rapporterede Kremlevskaya Tabakerka, at en mystisk grav blev fundet på en kirkegård i Melitopol, hvor 17 søfolk fra den russiske Sortehavsflåde blev hemmeligt begravet. Det er uklart, hvordan ligene af de 17 søfolk, der logisk set burde have været i Krim, endte hele vejen i Melitopol. Det er også uklart, om de døde var søfolk eller blot bar uniformen.